Coyote Ugly

11 år
1t 44min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Her kommer en partyfilm det virkelig svinger av! Bli med til byens desidert hotteste utested og bar, Coyote Ugly. Her jobber byens mest sexy berter!
Velsignet med et vakkert ytre og en stemme av fløyel forlater Violet Sanford barndomshjemmet og familien, og drar til New York for å realisere drømmen om å bli låtskriver. Det største hinderet for å nå ambisjonene er imidlertid hennes egen beskjedenhet. Ingen av New Yorks plateprodusenter er villige til å satse på den talentfulle, men reserverte og uerfarne jenta. Til slutt får hun seg jobb som bartender på New Yorks hippeste utested: Coyote Ugly.

Staben på Coyote Ugly er en gjeng med sterke, ambisiøse og sexy kvinner som med sine karismatiske personligheter vet å tiltrekke horder av gjester til baren. I det ville festemiljøet på Coyote Ugly forandrer Violet seg til å bli en selvsikker sangerinne med osende sex-appeal.

COYOTE UGLY er en sexy komedie om en ung jentes opplevelser i kampen for å realisere sine drømmer. Blant kvinnene som figurerer i filmen er undertøysikonet Tyra Banks, supermodellen som også er kjent fra reklameplakatene for Hennes & Mauritz. Banks glir perfekt inn i rollen som den attraktive Zoe, Coyote Uglys mest suksessrike bartenderinne. Hun kombinerer et rått forretningsinstinkt med evnen til å spille på rå sex-appeal.


OM PRODUKSJONEN

Den suksessrike filmprodusenten Jerry Bruckheimer, kjent fra publikumsfavorittene FLASHDANCE, TOP GUN, CON AIR og ARMAGEDDON, har i denne filmen satset på et hittil ukjent regissøremne: David McNally. Dette er McNallys langfilmdebut, men han har tidligere høstet flere internasjonale priser for sine arbeider innen reklamefilm.

McNally forteller at det største problemet for filmmakerne var å finne en jente som evnet å fylle rollen som den motsetningsfylte Violet.
- Vi saumfarte alle kriker og kroker i jakten på den riktige kvinnen, forteller han. Castinger ble arrangert over hele USA og Canada, og tusenvis av unge håpefulle kjempet om å kapre hovedrollen. Til slutt falt valget på Piper Perabo, et forholdsvis ubeskrevet blad innenfor filmverdenen som har innehatt små roller i filmer som THE ADVENTURES OF ROCKY AND THE BULLWINKLE og WHITE BOYS.

- Første gangen jeg leste manuskriptet ble jeg slått av alle likhetene mellom Violet og meg selv. Jeg vokste selv opp i New Jersey og flyttet til New York hvor jeg arbeidet på bar før jeg fikk min første skuespillerjobb, forteller Perabo.

I likhet med sin rollefigur måtte Piper Perabo overkomme sceneskrekken under opptakene av sine sangopptredener i baren. Foran hundrevis av elleville publikumsstatister måtte Perabo synge live for første gang: "I begynnelsen var jeg skrekkslagen, men publikummerne var regissert til å være entusiastiske tilhørere, så de klappet bifallende selv om jeg gikk meg vill i sangteksten eller trådte feil på scenen."


COYOTE UGLY har også hentet en europeisk skuespiller til staben av
sexy unge kvinner. Izabella Miko er en polsk skjønnhet som i tillegg til å ha studert dans ved prestisjefylte Chopin Music School, har spilt i flere polske filmer. I COYOTE UGLY fyller hun rollen som den flørtete Cammie.


Baren COYOTE UGLY er ikke et fiktivt sted, men eksisterer i New York. Det var i møte med virkelighetens bartendere på COYOTE UGLY at manusforfatter Gina Wendkos fikk ideen til filmen:
- Jeg følte meg som Dorothy som ankommer Oz, da jeg første gang gikk inn på COYOTE UGLY, sier Wendkos.
- Først ble jeg vettskremt av de ville bartenderne, men så ble redselen forandret til entusiasme i det jeg stadig vendte tilbake til stedet. Magien i filmen COYOTE UGLY ligger i de kvinnelige bartenderne som dominerer atmosfæren fullstendig.

COYOTE UGLY handler om selvbevisste kvinner som tør å spille ut forskjellige sider ved seg selv. De er sterke, intelligente og karrierebevisste, og alle bruker de baren til å fremme sine mål. For hovedfiguren Violet er COYOTE UGLY et sted hvor hun oppnår den selvtilliten hun tidligere har manglet. Beruset av all oppmerksomheten, ser imidlertid ikke Violet at det glamorøse utelivet har gjort henne til en overfladisk, glorifisert bartender som står i fare for å miste sentrale livsverdier.
- Det er en film om å realisere drømmene dine og å overvinne de hindringer som oppstår når man nærmer seg målet, forteller produsent Jerry Bruckheimer.

Filmmusikken kan skilte med den prisbelønte sangeren/låtskriveren Diane Warren som har bidratt med hele fire originale sanger til soundtracket. I tillegg har tre nye band laget låtmaterialet til filmen - Chalk Farm, Unwritten Law og Next Door.

Foruten et ensemble med sexy skuespillerinner, figurerer mannlige stjerner som John Goodman og Adam Garcia i filmen. Goodman har rollen som Violets overbeskyttende far som sterkt misliker datterens kunstneriske ambisjoner, mens Adam Garcia spiller Kevin, en varm beundrer som ser Violets talent og hjelper henne med karrieren.

OM JERRY BRUCKHEIMER

Jerry Bruckheimer er en av Hollywoods mest anerkjente og suksessrike produsenter noen sinne. Han er en filmmaker som elsker å fortelle gode historier med virkelig karakter. Bruckheimer begynte sin karriere som reklamefilmprodusent i Detroit der han han gjorde jobber for flere av de store bilfabrikantene. Senere flyttet han til New York, før han som 30-åring var klar for å innta Hollywood. Bruckheimer gjorde det respektabelt med produksjoner som FAREWELL, MY LOVELY og AMERICAN GIGOLO før han fikk sitt virkelige gjennombrudd med FLASHDANCE i 1983. Denne filmen ble også utgangspunkt for Bruckheimers partnerskap med Don Simpson som skulle bli hans faste kompanjong de neste 14 årene. Til sammen har Bruckheimer og Simpsons filmer blitt beæret med 15 Oscar nominasjoner, 2 Oscarpriser, fire Grammypriser, tre Golden Globes og MTVs pris for tiårets beste film.

Blant Bruckheimers storfilmer finner vi BEVERLY HILLS PURK med Eddie Murphy, TOP GUN med Tom Cruise, DANGEROUS MINDS med Michelle Pfeiffer, THE ROCK med Sean Connery og Nicholas Cage, CON AIR, ARMAGEDDON og sist, men ikke minst GONE IN 60 SECONDS hvor Cage igjen hadde hovedrollen sammen med Angelina Jolie.

Fakta

Originaltittel
Coyote Ugly
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Piper Perabo
Adam Garcia
John Goodman
Maria Bello
Izabella Miko
Tyra Banks
Bridget Moynahan
Melanie Lynskey
Regi
David McNally
Manus
Gina Wendkos
Produsent
Jerry Bruckheimer
Chad Oman
Foto
Amir Mokri
Musikk
Trevor Horn
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t 44min.
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Buena Vista Int./ Touchstone Pict.
Distribusjon
Kommunenes Filmcentral
Aldersgrense
11 år

Få med deg disse filmene