Pleasantville

Norgespremiere: 23.04.1999
Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

David (Tobey Maguire) er som tenåringer flest: Avstandsforelsket, lei av skolen og med et anstrengt forhold til moren. Hans eneste pustehull er komiserien "Pleasantville". I denne postkortversjonen av 50-tallet er alle glade og plettfrie. Alt er et glansfylt vrengbilde av Davids hverdag. Kunne enda livet vært så enkelt...
Så skjer noe underlig. TV-en går i filler like før David skal se n'te episode av "Pleasantville". En mystisk TV-reparatør får fikset apparatet og David begynner å krangle med søsteren Jennifer (Reese Witherspoon) om hva de skal se på.


Zapp!

David og Jennifer er plutselig i svart-hvitt og håpløst kledd. De er i en fremmed stue og to voksne kaller dem "Bud" og "Mary Sue". Søskenparet er blitt forvandlet til to hovedroller i "Pleasantville", og det hjelper ikke å klype seg i armen for å våkne.

Jennifer får panikk og hjemlengsel, men gjør snart det beste ut av det som storscorer på stevnemøter. David blir bekymret. Jennifers begeistring i baksetene forrykker balansen i "Pleasantville". Flere og flere mister hemningene, og litt eller litt bryter fargene ut i svart-hvitt-idyllen. Konfliktene tårner seg opp mellom de "fargede" og de "normale", anført av ordfører Big Bob (J. T. Walsh). Bare David kan redde byen fra å rakne. Og hvordan skal han og Jennifer komme seg hjem?


Tobey Maguire (David/Bud Parker)
Maguire har nylig spilt i Ang Lees "The Ice Storm" (1998) med Kevin Kline og Sigourney Weaver, Woody Allens "Harry - bit for bit" (1997) og Terry Gilliams "Frykt og avsky i Las Vegas" (1998).
Maguire gjenforenes med Ang Lee i borgerkrigsdramaet "Ride With The Devil" og skal også ta instruksjon fra Lasse Hallström ("Mitt liv som hund", "Hva er det med Gilbert Grape?"). Svensken skal lage film basert på John Irvings bestselger "Siderhusreglene".


Jeff Daniels (Mr. Johnson)
Daniels spiller innehaveren av Pleasantvilles softbar, Mr. Johnson, som går med en kunstner i magen. Daniels debuterte i Milos Formans "Ragtime" (1981) og er kjent for blant annet Woody Allens "Kairos røde rose" (1985), Jonathan Demmes "Farlig flørt" (1986, med Melanie Griffith), lavpannekomedien "Dum og dummere" (1994, med Jim Carrey) og actionsuksessen "Speed" (1994, med Keanu Reeves og Dennis Hopper).


Joan Allen (Betty Parker)
Joan Allen spiller Betty Parker, svart-hvitt-kvinnen som oppdager at personligheten har en fargepalett. Allen er to ganger Oscar-nominert for beste birolle: For Oliver Stones "Nixon" (1995) og"The Crucible" (1996, med Daniel Day-Lewis og Winona Ryder). Hun er nylig sett i John Woos "Face/Off" (1997, med John Travolta og Nicolas Cage) og Ang Lees "The Ice Storm" (1998)


William H. Macy (George Parker)
William H. Macy er Bettys fortvilte ektemann. Macy ble nominert til Oscar for beste birolle i Coen-brødrenes "Fargo" (1996) og til en Emmy som Dr. David Morgenstern i TV-serien "Akutten".

Macy er sist sett på norske lerreter i David Mamets politiske satire "Wag the Dog - når halen logrer med hunden" (1997) og Paul Thomas Andersons dypdykk i pornobransjen, "Boogie Nights" (1997).


J. T. Walsh (Big Bob)
Ordfører Big Bob ble J. T. Walsh' siste rolle. Han døde i februar 1998, 54 år gammel. Walsh spilte ofte mektig, sleip hvitsnippbyråkrat - men hadde karakterkvalitet god nok til å unngå å havne i bås. Blant hans mange filmer er "Et spørsmål om ære" (1992), "Hoffa" (1992), "Nixon" (1995) "I faresonen" (1995) og "Forhandleren" (1998).


Reese Witherspoon (Jennifer/Mary Sue Parker)
Reese Witherspoon debuterte på filmlerretet i Robert Mulligans oppvekstdrama "The Man in the Moon" (1991). Nylig spilte hun i Robert Bentons "Twilight" (1998) mot Paul Newman, Susan Sarandon og Gene Hackman. Hennes neste oppgave er komedien "Election" mot Matthew Broderick.

Fakta

Norgespremiere
23.04.1999
Originaltittel
Pleasantville
Sjanger
Komedie
Drama
Skuespillere
Tobey Maguire
Jeff Daniels
Joan Allen
William H. Macy
J.T. Walsh
Reese Witherspoon
Regi
Gary Ross
Manus
Gary Ross
Produsent
Robert John Degus
Jon Kilik
Gary Ross og Steven
Foto
John Lindley
Musikk
Randy Newman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2t.3m.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
New Line Cinema
Distribusjon
Sandrew Metronome

Få med deg disse filmene