Blodsbånd

Norgespremiere: 02.03.2007
15 år
1 t. 48 min.
Drama / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

15-åringen Mirush kommer til Norge for å finne faren sin, som lot familien i stikken når Mirush var liten. Nå driver faren en restaurant i Oslos bakgård, og sliter med et gjeldstynget forhold til den albanske mafiaen i hovedstaden. Faren har startet et nytt liv med norsk kjæreste, og hans albanske familie er kun et vagt minne. Til Mirush dukker opp. Han begynner å jobbe for faren, uten å gi seg til kjenne. Sakte, men sikkert lærer de hverandre å kjenne, men det Mirush finner i møtet med sin far, er han ikke helt forberedt på. Han blir tvunget til å ta noen valg som får store konsekvenser, for dem begge.
Mirush, filmens 15 år gamle hovedperson, spilles av Nazif Muarremi, et ubeskrevet blad i spillefilmsammenheng. Han er født og oppvokst i Makedonia.

Enrico Lo Verso er en stor stjerne i hjemlandet Italia. 42-åringen har et langt rulleblad innen filmproduksjon og har en hel rekke prisvinnerfilmer i sin filmografi. Blant de vi kjenner fra norske kinolerret er kritikerroste filmer som "Farinelli", "Barnetyven" og "Lamerica". De siste årene har han også spilt i flere internasjonale produksjoner, fra en skurkerolle i Ridley Scotts "Hannibal" til en spansk/fransk co-produksjon sist høsts "Alatriste" med danske Viggo Mortensen i hovedrollen.

Ramadan Huseini er ikke uvant med røffe miljøer på film. Han har to danske filmer bak seg som også har satt sine spor i Norge, nemlig Pusher 3 og Bleeder.

Glenn André Kaada debuterer foran filmkameraet med "Blodsbånd", men har en bakgrunn som skuespiller fra tv og teaterscene, i tillegg til teaterregi.

Mirush' mor spilles av serbiske Mirjana Karanovich, høyaktuell med hovedrollen i den Oscar-vinnende filmen "Grbavica". Hun er også en gjenganger i Emir Kusturicas filmer, og har akkurat avsluttet innspillingen av hans siste "Zavet", der hun spiller en av hovedrollene.

Forfatter og skuespiller Anna Bache-Wiig spiller Hanna, Bekims norske kjæreste. Hun har stått på scenen siden hun var barn og gikk ut av Teaterhøgskolen i 1998. Anna Bache-Wiig har siden vært og se både på scene, tv og kino - og på listen over publiserte forfattere høsten 2003. Hun startet karrieren foran kameraene med tv-serien Borgen skole (Midt i smørøyet), fortsatte med suksessen "Lekestue" og debuterte på kinolerretet med "Buddy". "Naboer" er hennes siste spillefilm før "Blodsbånd".

Fakta

Norgespremiere
02.03.2007
Originaltittel
Blodsbånd
Sjanger
Drama
Spenning
Skuespillere
Enrico Lo Verso
Nazif Muarremi
Glenn Andre Kaada
Anna Backe-Wiig
Ramadan Huseini
Regi
Marius Holst
Manus
Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad
Produsent
Gudny Hummelvoll
Foto
John Andreas Andersen
Musikk
Franco Piersanti
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk/Albansk
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
4 1 / 2
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette dramaet skildrer gutten Mirush sin reise og søken etter sin far. Filmens skildring av enkelte voldsscener og drap gjør at denne filmen får 15 års grense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene