Cassandra's Dream

Norgespremiere: 11.01.2008
11 år
1 t. 48 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvor langt er du villig til å gå for å få det du drømmer om?

En Woody Allen film om to brødre med store finansielle problemer. Når en tredje part foreslår å gjøre noe kriminelt, begynner ting å gå dårlig og de to brødrene blir bitre fiender.

Da den spillegale mekanikeren Terry (Colin Farrell) satser sin beskjedne fortjeneste i poker og på én og samme kveld blir ribbet for 90.000 pund, står han i gjeld til opp over ørene. Hans bror Ian (Ewan McGregor) trer til og sammen forsøker de å klekke ut en plan. Planen får først ben å gå på da deres rike onkel Howard (Tom Wilkinson) melder sin ankomst. Brødrene ber Howard om et midlertidig lån, mens Howard, som selv sitter i en kjedelig knipe, trenger sårt sine nevøers hjelp. "Hvis du klør min rygg- så klør jeg din" foreslår onkelen, som er villig til å gi brødrene de pengene Terry skylder, hvis de hjelper ham med hans problem: de skal finne personen som truer Howard, og drepe hanOscar-vinner Woody Allen har laget enda en spennende og velspilt thriller i stil med Match Point, hvor brødrene Terry og Ian satser alt de har - selv deres sjel. En film som selv Hitchcock ville frydet seg over.

Fakta

Norgespremiere
11.01.2008
Originaltittel
Cassandra's Dream
Sjanger
Drama
Skuespillere
Ewan McGregor
Colin Farrell
Tom Wilkinson
Sally Hawkins m.fl.
Regi
Woody Allen
Manus
Woody Allen
Produsent
Letty Aronson
Stephen Tenenbaum
Gareth Wiley
Foto
Vilmos Zsigmond
Musikk
Philip Glass
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Virtual Studios
Wild Bunch
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne thrilleren inneholder enkelte dramatiske scener, deriblant skildringer av drap. Disse scenene er kortvarig og lite detaljerte, og filmen antas derfor ikke å virke skremmende på barn over 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene