Uskyld

Norgespremiere: 02.11.2012
15 år
1 t. 45 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Janne møter William som hun var kjæreste med som ung og forlater sin samboer for å tilbringe sommeren med ham.
Senere på høsten, langt inne i urskogen, finner en kanopadler ved en tilfeldighet Janne igjen. Hun er svært medtatt og sammen med henne ligger to døde menn.
USKYLD er historien om disse tre, om hvem de var og hva de lengtet etter.

REGISSØR OG MANUSFORFATTER

Sara Johnsen (f. 1970) er en anerkjent filmskaper og manusforfatter. Hennes forrige film, den internasjonalt anerkjente UPPERDOG (2009) vant fem Amandapriser, blant annet for beste film og beste regissør. Under den nordiske filmfestivalen i Rouen vant UPPERDOG en Grand Jury Prize. Johnsons første spillefilm VINTERKYSS vant Canal+ nordiske debutantpris, samt Grand Jury Prize under AFI Fest (American Film Institute) i 2005. I 2010 mottok hun som en av to utvalgte regissører, en unik filmstøttepakke som sikrer tre spillefilmer, på initiativ fra Det norske filminstitutt.


MARIA BONNEVIE
som Janne

Maria Bonnevie (f. 1973) er blant Skandinavias mest profilerte film- og sceneskuespillere. Hun har jobbet for Ingmar Bergman og slo igjennom i Bille Augusts film JERUSALEM i 1996. Hun vant pris for beste kvinnelige skuespiller under den internasjonale filmfestivalen i Montreal for sin innsats i Ole Bornedals JEG ER DINA (2002). I 2007 spilte hun i Andrei Zvyagintsev's THE BANISHMENT som ble vist i hovedkonkurransen under filmfestivalern i Cannes. Hun var Shooting Star i 2003.


KRISTOFFER JONER
som William

Kristoffer Joner (f. 1972) er kanskje Norges mest kjente filmskuespiller. Siden han debuterte i 1996 har han spilt i mer enn 30 filmer. Han er elsket av både publikum og bransje for sin tilnærming til rollefigurene sine. Han har vunnet priser i både Norge (Pål Sletaunes NABOER, 2005) og Danmark (Gunnar Vikenes HIMMELFALL, 2002). I 2011 hadde han en hovedrolle i Pål Sletaunes BABYCALL sammen med den svenske superstjernen Noomi Rapace. Han var Shooting Star i 2003.

DAVID DENCIK
som Ruud

David Dencik (f. 1974) har en solid fot innenfor i både svensk og dansk filmindustri. Hans utrolige evne til å ta på seg svært forskjellige karaktertyper har gitt ham roller som står så langt fra hverandre som iskalde mordere og transvestitter. Han debuterte i Christoffer Boes RECONSTRUCTION som vant flere priser i Cannes i 2003. Gjennombruddet kom med Pernille F. Christensens EN SOAP i 2006, en film som vant sølvbjørnen under filmfestivalen i Berlin. I 2011 hadde han en rolle i David Finchers remake av MENN SOM HATER KVINNER. Han var nylig aktuell i Nikolai Arcels EN KONGELIG AFFÆRE. Han var Shooting Star i 2007.


MARIA HEISKANEN
som Ragnhild

Maria Heiskanen (f. 1970) er en finsk skuespillerinne som fikk sitt gjennombrudd i Jan Troells film IL CAPITANO i 1991. Hun har jobbet med Aki Kaurismäki i LYS I SKUMRINGEN (2006) og har fått stor anerkjennelse både for film- og teaterrollene sine. I 2008 hadde hun hovedrollen i Jan Troells MARIA LARSSONS EVIGE ØYEBLIKK. For den vant hun en Guldbagge i Sverige for beste kvinnelige skuespiller, og filmen ble nominert i klassen for beste fremmedspråklige film i Golden Globe.


FOTOGRAF
JOHN ANDREAS ANDERSEN

John Andreas Andersen vant en filmkonkurranse som 16-åring og hadde allerede da for lengst bestemt seg for å jobbe med film. Han har vært sjeffotograf på musikkvideoer, kortfilmer og dokumentarfilmer, og i 1994 var han kameraassistent for den verdensberømte fotografen Sven Nykvist. Med støtte fra Nykvist fikk han plass på filmskolen AFI i Los Angeles i 1996. Siden den gang har han vært fotograf på flere spillefilmer og reklamefilmer. Han har vunnet flere priser, blant annet har fått pris for beste foto fire ganger, og en Kodak Nordic Vision-pris for KONGEN AV BASTØY (2011). John Andreas har hatt stor suksess med HODEJEGERNE (2011) og sto også bak kammera for Sara Johnsens forrige film UPPERDOG (2009).

PRODUSENT
TURID ØVERSVEEN

Turid Øversveen grunnla 4 ½ Film i 1998 med tre partnere og er I dag en av Norges ledende produsenter. Hun har blant annet produsert BABYCALL (2011) med Noomi Rapace, I ET SPEIL I EN GÅTE (2008) med Liv Ullmann, og storsuksessen NABOER (2005), regissert av Pål Sletaune. Turid har co-produsert flere filmer med danske Lars con Triers produksjonsselskap Zentropa, som von Triers DOGVILLE (2003) med Nicole Kidman og Per Flys ARVEN (2003) og DRAPET (2005).


Fakta

Norgespremiere
02.11.2012
Originaltittel
Uskyld
Sjanger
Drama
Skuespillere
Maria Bonnevie
Kristoffer Joner
David Dencik
Maria Heiskanen
Regi
Sara Johnsen
Manus
Sara Johnsen
Produsent
Turid Øversveen
Foto
John Andreas Andersen
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 45 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
41/2 Fiksjon AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder et nærgående drap, skildringer av lik og en voldtekt. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene