Min bror bjørnen (no. versjon)

Norgespremiere: 20.02.2004
7 år
1 t. 27 min.
Animasjon / Familiefilm / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tegnet langfilm om unggutten Kenai og bjørnungen Koda!

Brødres sterke bånd og menneskets bånd med naturen blir utforsket med mye spenning og humor i Disnyes nye tegnefilm MIN BROR BJØRNEN. En film som lærer oss om brorskap og livet som bjørn med betagende natur som bakteppe. Inspirert av en tidløs tradisjon som forvandlingshistorier er, og som finnes i mange verdenskulturer, er MIN BROR BJØRNEN en original historie, som foruten fantastisk animasjon, sterke følelser og humor har et fargerikt og minneverdig persongalleri, og tegner en uforglemmelig historie om mot, ære og selvoppdagelse.
Bak karakterenes norske stemmer finner vi bl.a. Nicolai Cleve Broch, fra storsuksessen "Buddy", som låner sin stemme til en bestemt ung mann ved navn Kenai, som finner seg selv i en uutholdelig situasjon når han blir forvandlet til en to meter høy grizzlybjørn. Stand-up-komikerne Sturla Berg-Johansen og Jon Schau som elgene Tral og Rusk, som bringer frem mye latter som to enfoldige elger med nese for trøbbel. Ferdinand Falsen Hiis som lille Koda, som er en sjarmerende bjørnunge på leting etter en venn som vil hjelpe ham å komme seg til Lakseelva for en familiegjenforening. Blant de originale stemmene finner vi bl.a. Joaquin Phoenix og Michael Clarke Duncan.

I tillegg til en strålende rollebestening blir filmen drevet frem av rytmene til fem nye flotte sanger fra Oscar-vinner Phil Collins. I den norske versjonen er det velkjente Christian Ingebrigtsen som fremfører disse. Filmen åpner også med en storslått tolkning av sangen "Store ånd", som er skrevet av Phil Collins og fremført av legendariske Tina Turner i originalversjonen og Jorun Erdal i den norske versjonen.

Filmen har mottatt gode kritikker i amerikansk presse. The Wasington Post skriver "Spennende, morsom og enormt underholdende!". NBC kaller den "Et morsomt og hjertevarmt eventyr!". Mens People Magazine, CNN og Larry King er enig om at filmen rett og slett er "Herlig!". I tillegg til gode anmeldelser er filmen også nominert til Oscar i kategorien Beste animasjonsfilm.

Handlingen
I de majestetiske naturomgivelsene i det nordvestre USA på slutten av istiden, lever unggutten Kenai i fred og fordragelighet sammen med sin eldste bror Sitka, som fungerer som mor og far for sine yngre brødre, og den nesteldste Denahi. Men når Sitka i en tragisk ulykke blir drept av en bjørn, opplever han snart at livet tar en uventet vending, når de store åndene forvandler ham til en bjørn - skapningen han hater aller mest. Fra sitt nye perspektiv oppdager Kenai verden gjennom øynene til en annen når han blir venn med bjørnungen Koda, og møter et par rimelig villedete elger ved navn Rusk og Tral og en rekke andre morsomme skapninger på sin vei. Mens Kenai prøver så godt han kan å få tilbake sin menneskelige form, har Denahi, som ikke er klar over at Kenai er blitt til en bjørn, tatt opp jakten på ham for å få hevn og redde familiens ære.

Fakta

Norgespremiere
20.02.2004
Originaltittel
Brother Bear
Sjanger
Animasjon
Familiefilm
Barnefilm
Skuespillere
Rick Moranis
Duc Mai-The
Joaquin Phoenix
Dave Thomas
Ferdinand Falsen Hiis
Jason Raize
Jon Schau
Roy Markussen
Michael Clarke Duncan
Christian Skolmen
D.B. Sweeney
Sturla Berg-Johansen
Jeremy Suarez
Nicolai Cleve Broch
Mona Hofland
Norske stemmer
Nicolai Cleve Broch
Sturla Berg-Johansen
Jon Schau
Ferdinand Falsen Hiis
Regi
Aaron Blaise
Robert Walker
Manus
Tab Murphy
Lorne Cameron
David Hoselton
Steve Bencich
Ron J. Friedman
Produsent
Chuck Williams
Musikk
Mark Mancina
Phil Collins
Nasjonalitet
USA
Språk
Norske stemmer
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Walt Disney Pictures
Distribusjon
Walt Disney Studios Motion Pictures Norway
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Barn
Begrunnelse
Denne tegnefilmen inneholder flere dramatiske scener med dødsfall og farlige situasjoner. Den får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene