Bridget Jones: På randen

Norgespremiere: 19.11.2004
Tillatt for alle
1 t. 47 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bridget Jones (Renée Zellweger) er tilbake! Fortsatt noenogtredve, fortsatt full av tvil om seg selv, fortsatt karrierebevisst. Og hun teller fortsatt kalorier. Den store forskjellen er at nå har hun endelig litt Romanse i livet sitt: Seks uker har forholdet til den nærmest perfekte Mark Darcy (Colin Firth) vart, og tingenes tilstand kunne ikke ha vært bedre. Eller, kunne den?
Til tross for Marks åpenbare hengivenhet til Bridget har hun stadig ubesvarte spørsmål om livet og kjærligheten (og hvor man egentlig skal gjøre av brukt undertøy). Nå, når hun endelig har funnet drømmemannen, står hun overfor den tilsynelatende uoverkommelige oppgaven å beholde ham.

Akkurat mens Bridget er i ferd med å finne ut av tingene, dukker utfordringen opp i form av en smellvakker, langbent og alltid korrekt ny kollega av Mark. Plutselig truer sjalusi, usikkerhet og ubetimelige fristelser med å punktere Bridgets lille drømmeboble-og det er selvsagt Bridgets gamle sjef og flamme Daniel Cleaver (Hugh Grant) som er slangen i paradiset. Det er duket for en lang serie dårlige kjærlighetsråd, uheldige sammentreff og andre katastrofer av den typen som bare kan ramme Bridget Jones. Bridget Jones: På randen følger vår alles Bridget fra London til Thailand (via fengsel) i et turbulent forsøk på å navigere seg gjennom kjærlighetens irrganger, med en solid dose Bridgetsk humor og livsanskuelse.

Bridget Jones: På randen er oppfølgeren til suksessen Bridget Jones' dagbok (2001), basert på Helen Fieldings bestselgende romaner i dagbokform (komplett med kalori-, alkohol- og nikotininntak). Vi møter igjen Renée Zellweger, Colin Firth og Hugh Grant i det sentrale kjærlighetstriangelet, som mange har kalt en moderne parallell til Jane Austens Stolthet og fordom (Colin Firth spiller tilfeldigvis Darcy i BBCs "Pride and Prejudice" fra 1995). Men først og fremst er dette en feelgood romantisk komedie i beste "Hollywood-britiske" stil, fra Working Title Films som stod bak "Love Actually" (2003), "Notting Hill" (1999) og "Fire bryllup og en gravferd" (1994).

Renée Zellweger (Bridget Jones) er fremdeles nybakt Oscar-vinner, for sin innsats i "Cold Mountain" (2003). Men det er ikke mange årene siden hun var totalt ukjent og utelukkende spilte i filmer fra hjemstaten Texas, som "Dazed and Confused" (1993), "Reality Bites" (1994) og "Love and a .45" (1994). Karrieren fikk et løft da regissør Cameron Crowe fikk høre om henne, og ba henne komme på audition til "Jerry Maguire" (1996). Ukjente Renée ble valgt foran noen av de største unge skuespillerinnene, som Cameron Diaz og Winona Ryder; etter "Jerry Maguire" var hun én av dem. Zellweger har spilt i et bredt spekter av filmer, fra romantiske komedier-"Bridget Jones' dagbok" (2001), "Me, Myself &sIrene" (2000)-til musikalen "Chicago" (2002, Zellweger nominert til Oscar for Beste Skuespillerinne), til fjorårets store drama "Cold Mountain", som hun vant Oscar for, som Beste Kvinnelige Birolle. Samtidig som "Bridget Jones: På randen" kommer på kino kan du høre Zellwegers stemme i originalversjonen av "Shark Tale"/"Stor ståhai". Til neste år blir Zellweger å se sammen med Russell Crowe i "The Cinderella Man".

Colin Firth (Mark Darcy) har klassisk teaterutdannelse og ble "oppdaget" mens han spilte Hamlet på teaterskolen han gikk på. Tidlig i filmkarrieren hadde han en stor rolle i en mindre kjent engelsk film kalt "Dutch Girls" (1985). Senere gikk han til mer seriøse filmer, "En måned på landet" (1987) var en av de første Firth gjorde seg virkelig bemerket i. Han fortsatte med en rekke TV-filmer, og i 1995 ble han virkelig kjent gjennom BBCs produksjon av Jane Austens "Pride and Prejudice" ("Stolthet og fordom"). Firth ble nominert til BAFTA, britenes Oscar, for rollen som Fitzwilliam Darcy. Siden har han spilt i flere store britiske og britisk-amerikanske filmer som "Tribunefeber" (1997), "Hvem er Earnest?" (2002), "Pike med perleøredobb" (2003).

Hugh Grant (Daniel Cleaver) er kanskje den største stjerne innen britisk film. Han har spilt i film og fjernsyn i over 20 år, og er særlig kjent for sine mange roller som sjarmerende, lett klønete britisk kvinnebedårer-og ikke ufortjent, han har spilt i 10 romantiske komedier siden "Fire bryllup og en gravferd" (1994). Men Hugh Grant har også spilt andre typer roller: Han spilte Frederic Chopin i "Sand og Chopin" (1991), og har også spilt i "Resten av dagen" (1993) og Jane Austen-filmatiseringen "Fornuft og følelser" (1995). Blant filmene han er mest kjent for er filmer som nevnte "Fire bryllup", "Notting Hill" (1999), "Bridget Jones' dagbok" og "Love Actually" (2003).
Hugh Grant vant en BAFTA og en Golden Globe i 1995 som Beste Skuespiller (for "Fire Bryllup") og har vunnet flere andre priser.

Beeban Kidron (regissør) gjorde sin første film i 1988 med "Vroom", en road-movie om road-movies. I 1991 vant hun en BAFTA for TV-filmen "Oranges Are Not The Only Fruit" (1990). Hennes første store Hollywood-jobb var "Used People" (1992), med bl.a. Marcello Mastroianni ("La dolce vita") på rollelisten. Hun fulgte med "To Wong Foo, Thanks for Everything" (1995), der Wesley Snipes, Patrick Swayze og John Leguizamo spiller drag queens på biltur gjennom USA. Siden har hun regissert bl.a. "Swept from the Sea" (1997), basert på en Joseph Conrad-historie, og en engelsk TV-filmatisering av "Askepott".

Fakta

Norgespremiere
19.11.2004
Originaltittel
Bridget Jones: Edge of Reason
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Renée Zellweger
Gemma Jones
Jim Broadbent
Colin Firth
Donald Douglas
Shirley Dixon
Hugh Grant
Jacinda Barrett
Sally Phillips
James Callis
Shirley Henderson
Regi
Beeban Kidron
Manus
Richard Curtis
Adam Brooks
Produsent
Tim Bevan
Eric Fellner
Jonathan Cavendish
Foto
Adrian Biddle
Musikk
Harry Gregson-Williams
Nasjonalitet
England
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 47 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Universal/Working Title
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener antas å skade de aller yngste.

Få med deg disse filmene