Dumpet av Sarah Marshall

Norgespremiere: 27.06.2008
11 år
1 t. 52 min.
Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra produsentene JUDD APATOW og SHAUNA ROBERTSON samt debut regissør NICHOLAS STOLLER kommer den første romantiske katastrofe komedien. Forgetting Sarah Marshall er et vulgært og ærlig innblikk i en ung manns søken etter å bli voksen og overkomme kjærlighetssorgen etter å ha blitt dumpetom han bare kunne klare å glemme Sarah Marshall.
I hovedrollen finner vi JASON SEGEL som Peter Bretter, en famlende musiker som har brukt de siste seks årene på å dyrke sin kjæreste, tv-stjernen Sarah Marshall (KIRSTEN BELL). Han er den personen som holder vesken hennes på paparazzi bilder og tilfeldigvis blir glemt i hennes takketaler på prisutdelinger. Men Peters verden faller sammen da han blir dumpet og plutselig finner ut at han er helt alene. Etter å ha misslykkes i en rekke forsøk på å sjekke damer og fått et nervøst sammenbrudd tror han at uten Sarah vil hele livet hans bli lagt i ruiner.
Får å få alt litt på avstand drar Peter på en impulsiv ferie til Oahu, Hawaii hvor han blir konfrontert med sitt verste mareritt: han befinner seg på samme luksushotell som sin eks og hennes tragisk-hippe nye Brit-rock kjæreste, Alduous Snow (RUSSEL BRAND). Men mens han torturerer seg selv med realiteten av Sarahs nye liv finner han trøst i en flørt med Rachel (MILA KUNIS), en vakker hotellansatt som med en avslappet tilnærming klarer å få han tilbake den virkelige verden. I tillegg finner han tilfredsstillelse i flere hundre fruktcocktails.
For alle som noen gang har fått hjertet sitt revet ut av brystet og kuttet i en million små biter kommer nå et hysterisk og hjertelig blikk på kjæresteforhold. Dumpet av Sarah Marshall er dels romantisk komedie og dels katastrofefilm, med teamet rundt Judd Aptow både foran og bak kamera.
Apatow, sammen med Robertson, produserer regissørdebuten til sin langvarige forfatterkollega Nicholas Stoller basert på et manus skrevet av hovedrolleinnehaveren Jason Segel.

Det er JASON SEGELs (Peter Bretter/manusforfatter) egenskaper til å gjentatte ganger lage minneverdige og hysterisk morsomme karakterer som skiller han fra det meste av andre unge skuespillere i Hollywood. Sist så vi han i Judd Apatows Knocked Up for Universal.
I 1999 spilte Segel figuren Nick i Judd Apatows Emmy nominerte tv serie Freaks and Geeks på NBC. Segel spilte en syltynn, lekende raring som drømte om stjernestatus som en rock-and-roll trommis slik som hans idol, John Bonham i Led Zepplin. I 2002 spilte han rollen som Eric i en Fox serie om "college freshmen", Undeclared, som ble kåret av Time magazine som en av "Ten Best Shows of 2001".
For øyeblikket spiller Segel karakteren Marshall sammen med Alyson Hannigan, Josh Radnor og Neil Patrick Harris i den tredje sesongen av den suksessrike komedieserien om en ung manns streben etter å finne sin ene sanne kjærlighet, How I Met Your Mother. Denne serien fikk også rosende omtale av Time magazine når den kom på plass nr. 8 på listen over "Ten Best Shows of 2005".
Neste film for Segel er Five-Year Engagement som vil gjenforene han med Dumpet av Sarah Marshalls regissør, Nicholas Stoller. Segel vil være medforfatter samt spille hovedrollen i komedien. Filmen produseres av Apatow Productions og handler om alle opp- og nedturer i en manns fem år lange forlovelse.
Andre filmer Segel har spilt i inkluderer Slackers, Tenacious D in the Pick of Destiny, SLC Punk, Can't Hardly Wait og Dead Man on Campus.
Jason Segel er født og oppvokst i Los Angeles, hvor han fortsatt bor.

KRISTEN BELL (Sarah Marshall) kan for øyeblikket sees i NBCs suksessrike serie Heroes hvor hun er den mystiske Elle Bishop, en agent i "The Company", som innehar evnen til å generere og manipulere elektrisitet.
I tre sesonger har Bell spilt hovedrollen i TV serien Veronica Mars, en Joel Silver produksjon. Her spiller hun en fryktløs og smart detektivlæring som ønsker å oppklare de vanskeligste mysteriene i sitt rike lokalsamfunn. TV serien hadde debut i september 2004 på UPN.
I den siste tiden har hun hatt en rolle i Weinstein Companys sci-fi triller Pulse. Hennes tidligere filmer inkluderer rollen som den kidnappede datteren av presidenten i David Mamets triller Spartan hvor hun spiller ved siden av Val Kilmer (Warner Bros.). Hun hadde også en rolle i den uavhengige filmen Fifty Pills som hadde premiere på Tribeca Film Festival.
Bell er også ferdig med en annen Weinstein produksjon, Fanboys, som har meget høye forventinger knyttet til seg. Fanboys er en dramakomedie om en ung, fanatisk Star Wars fan som tar en "road trip" for å forsøke å infiltrere George Lucas' Skywalker Ranch. Hennes neste prosjekt er den romantiske komedien fra Disney, When in Rome. Her spiller hun en vellykket eiendomsmegler som ikke klarer å finne kjærligheten i New York, men når hun drar til Roma og får tak i en mynt fra en kjærlighetsfontene blir hun oversvømt med potensielle kjærester.
I 2004 spilte Kristen i musikalen Reefer Madness: The Movie Musical på Showtime Networks som er basert på et populært teaterstykke som hun også spilte i på "Off-Bradway". Tidligere er Bell mest kjent for sin rolle i HBO serien Deadwood. Hennes andre tv roller inluderer den kritikerroste tv-filmen Gracie's Choice hvor hun spilte med Anne Heche og Diane Ladd i tillegg til The King and Queen of Moonlight Bay med Tim Matheson, Sean Young og Ed Asner. Bell har også hatt gjesteroller i serier som American Dreams, The Shield og Everwood.
På scenen har Bell hatt roller i Los Angeles Operaens stjernespekkede musikal A Little Night Music av Stephen Sondheim, en rolle hun gjorde rett før innspillingen av Veronica Mars. Tidligere har hun hatt roller på Broadway i en nyoppsetning av Arthur Millers The Crucible med Liam Neeson og Laura Linney, en Broadway produksjon av Tom Sawyer samt hovedrollen i musikalen Sneaux.
Hun er opprinnelig fra Detroit, Michigan, men gikk på New York University's Tisch School of the Arts. For øyeblikket bor hun i Los Angeles.

JUDD APATOW (produsent) hadde sin debut som spillefilmregissør i 2005 med den svært suksessrike filmen The 40-Year-Old Virgin med Steve Carell i hovedrollen. Denne ble etterfulgt av Universal filmen Knocked Up, skrevet, regissert og produsert av Apatow, med Katherine Heigl, Seth Rogen, Leslie Mann og Paul Rudd i hovedrollene.
Apatow produserte nylig Drillbit Taylor med Owen Wilson, komedien Walk Hard: The Dewey Cox Story med John C. Reilly i hovedrollen og regissert av Jake Kasdan; fjorårets Superbad med Jonah Hill, Michael Cera, Bill Hader and Seth Rogen og Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, med Will Ferrell i hovedrollen. Apatow var også ansvarlig produsent på den uavhengige filmen The TV Set med et sarkastisk og morsomt blikk på TV-industrien med David Duchovny og Sigourney Weaver i hovedrollene.
Apatow var ansvarlig produsent på Kicking &sScreaming med Will Ferrell og produserte Anchorman: The Legend of Ron Burgundy med Will Ferrell, Christina Applegate og Paul Rudd i hovedrollene.
Han var medforfatter på manuset til nyinnspillingen av Fun With Dick and Jane med Jim Carrey og Téa Leoni. Han hadde sin spillefilmdebut som både medforfatter og ansvarlig produsent med komedien Tungvektere. Han var også produsent på den mørke komedien Cable Guy regissert av Ben Stiller med Jim Carrey og Matthew Broderick i hovedrollene.
Apatow var ansvarlig produsent på den kritikerroste og prisbelønte TV serien Freaks and Geeks som hadde premiere i sesongen 1999-2000, i tillegg skrev han og regisserte flere episoder i samme serie. Han laget og var ansvarlig produsent på TV serien Undeclared som ble kåret til en av "Ten Best Shows of 2001" av Time magazine.
Tidligere har Apatow jobbet som manusforfatter, regissør og produsent for den prisbelønnede og anerkjente serien The Larry Sanders Show med Garry Shandling i hovedrollen. For hans innsats i denne serien fikk han en Emmy nominasjon for "Outstanding Writing for a Comedy Series" og fikk fem kontinuerlige Emmy nominasjoner for "Outstanding Comedy Series". I tillegg har The Larry Sanders Show fått to CableACE priser og en Writers Guild of America nominasjon.
Apatow ble født i Syosset, New York, og hadde fra ung alder en stort potensial til å bli en profesjonell komiker. Allerede på videregående skole hadde han et radioshow og gjorde en rekke intervjuer med komediepersonligheter han så opp til inkludert Steve Allen, Howard Stern og John Candy. Inspirert av disse startet han med sitt eget stand-up show før han gikk ut fra sisteåret.
Etter en opptreden på HBOs Young Comedians stoppet Apatow med å ha egne opptredener til fordel for å bli manusforfatter og ble med på å lage samt være ansvarlig produsent på The Ben Stiller Show. For dette showet fikk han en Emmy for " Outstanding Individual Achievement in Writing in a Variety or Music Program".
Kommende Apatow produksjoner inkluderer Pinapple Express med Seth Rogen og James Franco som er regissert av David Gordon Green; Step Brothers med Will Ferrell og John C. Reilly, i regi av Adam McKay og Year One med Jack Black og Michael Cera som blir regissert av Harold Ramis.

Fakta

Norgespremiere
27.06.2008
Originaltittel
Forgetting Sarah Marshall
Sjanger
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Russell Brand
Bill Hader
Jonah Hill
Kristen Bell
Mila Kunis
Regi
Nicholas Stoller
Manus
Jason Segel
Produsent
Judd Apatow
Foto
Russ T. Alsobrook
Musikk
George H. Anderson
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 52 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Apatow Productions
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne komedien har en gjennomgående seksualisert handling og dialog som kan virke forstyrrende på underårige. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene