Klodenes kamp

Norgespremiere: 29.06.2005
15 år
1 t. 53 min.
Action / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

29. juni 2005 går verden til krig. Denne sommeren får vi se en oppdatert versjon av H.G. Wells' tidløse klassiker "Klodenes kamp".
Tom Cruise spiller Ray Ferrier, en havnearbeider som ikke har lyktes med alt her i livet, verken som ektefelle eller som far. Like etter at Rays eks-kone Mary Ann (Miranda Otto) har levert tenåringssønnen Robbie (Justin Chatwin) og lillesøsteren Rachel (Dakota Fanning) på et sjeldent helgebesøk, oppstår det helt uventet en elektrisk storm like ved huset. I et veikryss like ved får Ray se utrolige ting som skal komme til å forandre livene deres for alltid. En gigantisk, tårnende krigsmaskin på tre ben braser opp fra dypt under gatene og sprer ild over alt i nærheten. Det som skulle vært en helt vanlig dag blir plutselig det villeste noen i familien har opplevd-det første angrepet i et katastrofalt angrep på Jorden av fremmede vesener. Ray kjemper for å redde barna, og de tre flykter ut av byen i håp om å unnslippe vesenene. Overalt rundt dem er mennesker på flukt fra de trebente fiendene fra Det ytre rom. Men hvor enn de flykter, finner de ikke skjul for de nådeløse inntrengerne. Når håpet om å finne et skjulested svinner blir deres siste håp Rays egen ubendige vilje til å beskytte sine nærmeste.

Science fiction-klassikeren "War of the Worlds", skrevet av H.G. Wells, ble første gang utgitt i 1898 og la grunnlaget for en hel litterær tradisjon av historier om vesener fra fremmede planeter som invaderer jorden. Mange slike bøker er blitt filmatisert, og kanskje like mange historier oppstod som filmmanus fremfor roman. Regissør Steven Spielberg har tidligere laget filmer om vennligsinnete besøkende fra det ytre rom-"ET - The Extra Terrestrial" (1982, 2002) og "Nærkontakt av tredje grad" (1977)-men denne ganger ønsker "gjestene" oss alt annet enn godt.
Fakta

Norgespremiere
29.06.2005
Originaltittel
War of the Worlds
Sjanger
Action
Sci-Fi
Skuespillere
Tom Cruise
Dakota Fanning
Miranda Otto
Tim Robbins
Regi
Steven Spielberg
Manus
Josh Friedman
David Koepp
Produsent
Kathleen Kennedy
Colin Wilson
Foto
Janusz Kaminski
Musikk
John Williams
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Paramount/DreamWorks
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne katastrofefilmen har gjennomgående angstfylte scener, hvor en liten jente er i livsfare. Den inneholder realistiske skildringer av soldater i angrep, og scener hvor mennesker og bygninger blir tilintetgjort. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Få med deg disse filmene