Sannhetens time - historien om Veronica Guerin

Norgespremiere: 31.10.2003
1 t. 38 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Drama fra Jerry Bruckheimer og Joel Schumacher med Cate Blanchett i hovedrollen!

SANNHETENS TIME - HISTORIEN OM VERONICA GUERIN er basert på en sann historie, og gir et unikt innblikk i en fasinerende og kompleks del av konfliktene i Irland, samt et sterkt portrett av en journalist som risikerte livet i jakten på sannheten. I hovedrollen som Veronica Guerin ser vi Oscar-nominerte Cate Blanchett fra bl.a. filmene om "Ringenes Herre", "Elizabeth" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Filmens regi er ved Joel Schumacher, hvis siste film var "Phone Booth", og produsent er Jerry Bruckheimer.
I tillegg til å være filmet i og rundt Dublin, setter også irsk musikk sitt preg på filmen, når to av Irlands mest kjente utøvere, U2 og Sinead O'Connor, bidrar.

"Definitivt en Oscar-verdig prestasjon av Cate Blanchett" (CBS) og "En av årets beste filmer" (FOX) er noen av kommentarene fra anmeldere som har latt seg begeistre av filmen.

SANNHETENS TIME - HISTORIEN OM VERONICA GUERIN har også deltatt ved årets filmfestival i Toronto i Canada.

Handlingen
På midten av 90-tallet var ikke Dublin noe mer enn en krigssone, med noen få mektige narkokonger som kjempet om å kontrollere byen. Deres tøffeste motstander var ikke politiet, men den modige journalisten Veronica Guerin (Cate Blanchett), som dekket kriminelle saker på en måte som savnet sidestykke. Hun ble en nasjonal heltinne for folket i Irland etter hvert som hun etterforsket og avslørte "pusherne", samtidig som hun måtte balansere familielivet i forhold til sitt journalistiske ansvar overfor leserne og nasjonen forøvrig. Og hver gang noen forsøkte å ta henne av dage, ble hun bare mer legendarisk. Det brutale mordet på henne i 1996 resulterte i en omfattende gjennomgang av Irlands lover, og førte til at landets mest kjente kriminelle ble arrestert.

Fakta

Norgespremiere
31.10.2003
Originaltittel
Veronica Guerin
Sjanger
Drama
Skuespillere
Cate Blanchett
Gerard McSorley
Ciaran Hinds
Brenda Fricker
Barry Barnes
Joe Hanley
David Murray
David Herlihy
Karl Shiels
Barry McEvoy
Alan Devine
Gerry O'Brien
Don Wycherley
Simon O'Driscoll
Regi
Joel Schumacher
Manus
Mary Agnes Donoghue
Carol Doyle
Produsent
Jerry Bruckheimer
Foto
Brendan Galvin
Musikk
Harry Gregson-Williams
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 38 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Touchstone Pictures
Jerry Bruckheimer Films
Distribusjon
Buena Vista International

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene