Australia

Norgespremiere: 26.12.2008
11 år
2 t. 45 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Baz Luhrmann som skrev og regisserte "Moulin Rouge" er tilbake med det romantiske eposet Australia der han vender tilbake til sitt hjemland og jobber med to av landets mest kjente skuespillere, Nicole Kidman og Hugh Jackman.
Det storslåtte australske landskapet utgjør bakgrunnen til denne historien om den britiske aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australia i slutten av 30-tallet for å lete etter sin mann som reiste over for å selge kvegfarmen de eier. Når hun ankommer, finner hun sin mann død og det eneste som er igjen er en kvegfarm på størrelse med Belgia.

For å redde eiendommen fra griske kvegbaroner må hun sammen med en røff kvegfarmer (Hugh Jackman) drive kveg igjennom det vakreste og mest ugjestmilde landskap i verden. Det blir en reise hvor de sammen opplever både kjærlighet og krig. Når de kommer frem oppdager de at de japanske styrkene som bombet Pearl Harbor også har bombet Darwin, og de blir stilt ovenfor et valg som vil endre deres liv for alltid.


NICOLE KIDMAN (Lady Sarah Ashley) har tidligere jobbet med Baz Luhrman på den Oscar nominerte filmen Moulin Rouge. Hun er også kjent fra filmene The Hours, Cold Mountain og Eyes Wide Shut. Hun har vunnet både Oscar og Golden Globe for sitt portrett av Virginia Woolf i The Hours.


HUGH JACKMAN (Drover) gjorde sin første filmopptreden som Wolverinne i X-Men serien. Han har senere jobbet i kjente filmer som The Prestige, Scoop og The Fountain.


BAZ LUHRMAN (Regi, manus og produsent) har gjort seg anerkjent gjennom et spekter av store suksesser innenfor film, opera, teater og musikk. Han er mest kjent som regissør av " The Red Curtain Trilogy": Stricktly Ballroom, Romeo + Juliet og Moulin Rouge!

Fakta

Norgespremiere
26.12.2008
Originaltittel
Australia
Sjanger
Drama
Skuespillere
Hugh Jackman
Nicole Kidman
David Wenham
Bryan Brown
Bruce Spence
Jack Thompson
Bill Hunter
Regi
Baz Luhrmann
Manus
Baz Luhrmann
Stuart Beattie
Ronald Harwood
Richard Flanagan
Produsent
Catherine Martin
Baz Luhrmann
G. Mac Brown
Catherine Knapman
Foto
Mandy Walker
Musikk
Angela Little
David Hirschfelder
Felix Meagher
Baz Luhrmann
Nasjonalitet
USA
Australia
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 45 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
20th Century Fox
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte dramatiske sekvenser og voldelige skildringer gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene