Respiro

Norgespremiere: 26.12.2002
1 t. 35 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

2 priser ble det til RESPIRO under filmfestivalen i Cannes, og flust med anbefalinger har blitt den vakre filmen til del: "ren mentalmedisin for frostskadde nordmenn. Sensuell, vakker og varm. (..) Respiro anbefales dermed på det aller aller varmeste. For meg blir dette uten tvil julens høydepunkt" sa Mikal Olsen Lerøen på NRK.
Lampedusa er en liten øy som lever av fiske, i nærheten av Sicilia. Der bor Grazia sammen med mannen Pietro, deres tenåringsdatter og deres to sønner.

Mennene i landsbyen jobber på sjøen, mens kvinnene arbeider med å pakke fisk fabrikken. Innbyggerne kan kun ha det moro på lørdagskveldene. For enkelte kan landsbylivet være like grusomt som det er hjertevarmt og like kvelende som det er sjarmerende.

Dette er tilfellet for Grazia som er en kjærlig, vimsete mor med holdninger som er for liberale for resten av øyas beboere. Mannen støtter sin kone, men oppførselen hennes skaper sterke meninger om henne og mistolkes. Mannens familie bestemmer at Grazia trenger medisinsk behandling i Milano, noe Grazia nekter. Sønnen Pasquale bestemmer seg for å finne en annen løsning, slik at deres nære forhold kan bli ivaretatt.

Denne filmen ble godt mottatt under kritikeruken i Cannes tidligere i vår, der regissør Crialese vant både Grand Prix for beste langfilm og Young Critics Award.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2002
Originaltittel
Respiro
Sjanger
Drama
Skuespillere
Valeria Golino
Vincenzo Amato
Francesco Casisa
Veronica D'Agostino
Filippo Pucillo
Muzzi Loffredo
Elio Germano
Regi
Emanuele Crialese
Manus
Emanuele Crialese
Produsent
Domenico Procacci
Anne-Dominique Toussaint
Foto
Fabio Zamarion
Musikk
John Surman
Nasjonalitet
Italia
Språk
Italiensk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Fandango
Les Films de Tournedos
Roissy Films
Distribusjon
Oro Film

Bilder

Få med deg disse filmene