Den store Gatsby

Norgespremiere: 22.05.2013
11 år
2 t. 21 min.
Drama / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Stor nyinnspilling i av den verdenskjente boka, med Leonardo DiCaprio som den store Gatsby

"Den store Gatsby" er basert på den verdenskjente boka til F. Scott Fitzgerald. I rollene møter vi Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan og Tobey Maguire, og for regi står Baz Luhrmann. Hvor langt er man villig til å gå for kjærligheten? Og kan den dø ut?

"Den store Gatsby" er en adapsjon av F. Scott FItzgerlads kjente roman for det store lerretet, fra den unikt kreative manusforfatteren, produsenten og regissøren Baz Luhrmann. Han har gitt oss sin egen, karakteristiske og visuelle tolkning av den klassiske historien. Og gitt liv til en spennende tidsepoke slik vi ikke har sett den før, i en film med Leonardo DiCaprio i tittelrollen som den store Gatsby.

"Den store Gatsby" følger forfatterspiren Nick Carraway (Tobey Maguire) idet han forlater Midtvesten for storbylivet i New York. Det er vår og året er 1922, en tid preget av synkende moral, glitrende jazz, storsmuglere og aksjer som skyter til himmels.

Nick følger den amerikanske drømmen og ved ankomst får han noen nye bekjentskaper som skal sette merker på ham: partygutten og millionæren Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), og rett over bukta, hans kusine Daisy (Carey Mulligan). Og ikke minst, hennes ektemann Tom (Joel Edgerton), en flørter av dimensjoner med kongelige aner.

Det er i denne verdenen Nick dras inn, mot et liv fylt av rikdom, illusjoner, kjærlighet og svik. Hans nye erfaringer tar han ut i pennen, i en historie om umulig kjærlighet, evige drømmer og bunnløs tragedie - som også speiler vår egen tid og utfordringene vi strever med i dag.

Fakta

Norgespremiere
22.05.2013
Originaltittel
The Great Gatsby
Sjanger
Drama
Romantikk
Skuespillere
Leonardo DiCaprio
Carey Mulligan
Joel Edgerton
Isla Fisher
Tobey Maguire
Gemma Ward
Callan McAuliffe
Amitabh Bachchan
Regi
Baz Luhrmann
Manus
Baz Luhrmann
Craig Pearce
Produsent
Catherine Knapman
Baz Luhrmann
Catherine Martin
Douglas Wick
Foto
Simon Duggan
Musikk
Craig Armstron
Nasjonalitet
Australia
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 21 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder en dramatisk skildring av en påkjørsel og enkelte voldsinnslag som kan virke skremmende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene