Alle mine kjære

Norgespremiere: 05.03.2010
15 år
2 t. 15 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I Alle mine kjære blir vi, fra en overraskende synsvinkel, vitne til det som skjer i kjølvannet av en forbrytelse og den gripende gjenoppbygningen av en familie. Dette er historien om et liv og alt som kom etter.
Filmen er basert på den bestselgende romanen av Alice Sebold og regissert av Oscar-vinner Peter Jackson (Ringenes herre triologien). Historien kretser rundt Susie Salmon som kun var 14 år gammel da hun ble drept en desemberdag i 1973, på vei hjem fra skolen. Etter å ha blitt drept fortsetter hun å passe på sin familie på jorden mens hennes morder fortsatt er på frifot. Fanget i et hvileløst og mystisk etterliv tvinges Susie til å velge mellom hennes eget ønske om hevn og ønsket om at hennes kjære skal forsones og fortsette sine liv. Det som starter som et sjokkerende drap utvikler seg til en spennende og visuell reise gjennom minner, kjærlighet og håp. En reise mot en overraskende og følelsesladet forsoning. Hovedrollene i filmen spilles av Oscar-nominerte Mark Wahlberg og Oscar-vinnerne Rachel Weisz og Susan Sarandon. Andre skuespillere som deltar er Stanley Tucci, Michael Imperioli og Oscar-nominerte Saoirse Ronan i rollen som Susie Salmon.

MARK WAHLBERG (JACK SALMON) fikk sine første nominasjoner til både en Oscar og en Golden Globe for sin enestående opptreden i Martin Scorseses anerkjente drama The Departed.
Wahlbergs utrolige filmkarriere startet med Renaissance Man og The Basketball Diaries og ble fulgt opp med hovedrolle sammen med Reese Witherspoon i thrilleren Fear. Han har hatt fornøyelsen av å spille forskjellige karakterer for filmskapere som Davind O. Russel, Tim Burton og Paul Thomas Anderson. Hans gjennombruddsrolle i Boogie Nights etablerte Wahlberg som et av Hollywoods mest ettertraktede talent. Han hadde senere hovedrollen i Three Kings og The Perfect Storm med George Clooney og The Italian Job med Charlize Theron.
I 2006 spilte han hovedrollen i fotball biografien Invincible med Greg Kinnear. Han spilte så i Shooter, en film basert på den bestselgende romanen Point of Impact. Han ble gjenforent med regissøren fra The Yards, James Gray, og skuespiller Joaquin Phoenix i We Own the Night, en film hvor han også var produsent.
I fjor spilte han hovedrollen i M. Night Shyamalans The Happening og Max Payne. På planen til neste år står Date Night mot Tina Fey og The Fighter for regissør David O. Russel.
I tillegg til The Fighter og We Own the Night er Wahlberg ansvarlig produsent for HBO seriene Entourage og In Treatment, noe han har fått seks Golden Globe og to Emmy nominasjoner for. Fremtidige prosjekt inkluderer de nye seriene Boardwalk Empire med Martin Scorsese og How to Make It in America, i tillegg til andre spillefilmer.
Som en svoren filantrop stiftet han The Mark Wahlberg Youth Foundation i 2001 for å bedre forholdene for barn og tenåringer som bor i bysentre.

Oscar-vinner RACHEL WEISZ (ABIGAIL SALMON) er kjent for å ha portrettert kvinner med en imponerende moral og intelligens. Hun fortsetter å søke utfordrende prosjekter og roller både på lerretet og på scenen.
Weisz mottok overveldende ros fra kritikerne og fikk en Screen Actors Guild Award, en Golden Globoe og en Oscar for sin opptreden i The Constant Gardener regissert av Fernando Meirelles (City of God). Filmen var basert på den bestselgende romanen av John le Carré.
Weisz returnerte nylig til teaterscenen i London etter åtte år og fikk meget gode anmeldelser for sin rolle som Blanche DuBois i oppsettingen av Tennessee Williams A Streetcar Named Desire. Vi vil snart kunne se Weisz i Alejandro Amenábars Agora hvor hun spiller mot Max Minghella. Her spiller hun astrologen og filosofen Hypatia av Alexandria som sloss for å bevare den kollektive visdommen fra oldtiden. Filmen hadde premiere på Cannes Film Festival 17. mai 2009.
Hun bestemte seg nylig for å ta hovedrollen i det indie politiske dramaet The Whistleblower. Dette dramaet er basert på en sann historie.
Weisz ble nylig sett i The Brothers Bloom hvor hun spilte mot Adrien Brody og Mark Ruffalo og i fjor så vi henne i My Blueberry Nights.
Weisz tidligere filmer inkluderer Definitely Maybe, Fred Claus, The Fountain, Constantine, Runaway Jury, Confidence og About a Boy. Hun er også kjent verden over for sin hovedrolle mot Brendan Fraser i Stephen Sommers blockbuster filmer The Mummy og The Mummy Returns. Weisz spilte også hovedrollen i Enemy at the Gates, I Want You, The Land Girls, Swept from the Sea og Stealing Beauty.
Weisz fikk mye anerkjennelse fra kritikerne for The Shape of Things som også markerte hennes første skritt mot å bli produsent.
Weisz startet karrieren som en student ved Cambridge University hvor hun etablerte the Talking Tongues Theatre Group. Denne gruppen spilte et utallig eksperimentelle stykker og vant den prestisjefulle Guardian Award på Edinburgh Festival.

SAOIRSE RONAN (SUSIE SALMON) (Saoirse uttales ?sear-sha?) startet sin skuespillerkarriere i en alder av ni år.
Etter å ha hatt tilbakevendende roller i to irske tv-serier, The Clinic og Proof, gikk hun over til å spille i filmer. Noen av disse er I Could Never Be Your Woman, The Christmas Miracle of Jonathan Toomey; Death Defying Acts og City of Ember.
I 2007 spilte hun hovedrollen i Atonement, som ble regissert av Joe Wright, sammen med Keira Knightley og James McAvoy. Denne rollen gav henne en Oscar-nominasjon.
Nylig har Ronan avsluttet filmingen av The Way Back som er regissert av Peter Weir med Daniel Craig, Ed Harris og Colin Firth i hovedrollene.

PETER JACKSON (REGISSØR/MANUS/PRODUSENT) skrev historie med Ringenes herre triologien, og ble den første personen som har regissert tre store spillefilmer samtidig. The Fellowship of the Ring, The Two Towers og The Return of the King ble nominert til og vant en rekke priser verden over inkludert 17 Oscar-statuetter, 12 British Academy of Film and Television Awards og fire Golden Globes.
Det var for The Return of the King at Jackson fikk sin mest imponerende samling av priser. Dette inkluderte tre Oscar-statuetter, to Golden Globe, tre BAFTAs, en Directors Guild Award, en Producers Guild Award og en New York Film Critics Circle.
Som en oppfølger til Ringenes herre triologien regisserte, skrev og produserte Jackson King Kong i 2005. Filmen tjente mer enn 500 millioner dollar og fikk tre Oscar-statuetter.
Jackson har også viden anerkjennelse for hans spillefilm fra 1994 Heavenly Creatures, en film han fikk en Oscar-nominasjon for. Andre filmer han har laget er blant annet The Frighteners, Meet the Feebles og Braindead.
Sist sommer produserte Jackson sci-fi suksessen District 9. Han jobber for øyeblikket som produsent på Steven Spielbergs The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn. Dette er den første av en triologi som han planlegger å regissere. Han har også vært med å skrive filmmanus og skal være ansvarlig produsent på Guillermo del Torros to filmatiseringer av Tolkiens The Hobbit. Han skal også produsere gjeninnspillingen av filmen om andre verdenskrig; Dambusters.
Jackson er født på New Zealand på Halloween i 1961 og begynte å lage filmer med foreldrenes Super 8-kamera i ung alder. Da han var 17 sluttet han på skolen, kjøpte et 16mm kamera og begynte å filme en sci-fi komedie. Tre år senere ble dette til en 75 minutters spillefilm som het Bad Taste.
Jackson jobber tett med sin partner, Fran Walsh, en person han alltid deler forfatter og produsent ansvar med, i tillegg til familie. Jackson har en spesiell interesse for minneverdige objekt fra andre verdenskrig og er en stolt eier av flere fly fra denne tiden.

Fakta

Norgespremiere
05.03.2010
Originaltittel
The Lovely Bones
Sjanger
Drama
Skuespillere
Mark Wahlberg
Rachel Weisz
Susan Sarandon
Stanley Tucci
Michael Imperioli
Saoirse Ronan
Regi
Peter Jackson
Manus
Alice Sebold
Peter Jackson
Fran Walsh
Philippa Boyens
Produsent
Peter Jackson
Fran Walsh
Carolynne Cunningham
Aimée Peyronnet
Foto
Andrew Lesnie
Musikk
Brian Eno
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 15 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
WingNut Films
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Skildringer av angstskapende scener i et realistisk miljø samt skremmende dødsskildringer, gjør at filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene