Bandidas

Norgespremiere: 07.04.2006
11 år
1 t. 33 min.
Western

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

1880. Det lovløse ville vesten strekker seg inn i Mexico. Sara, datter av en rik bankeier, og Maria, oppvokst i en fattig bondefamilie, kunne ikke vært mer forskjellige. Men en dag forener Tyler Jackson, representant for et stort finanshus i New York, de to i en tragedie som ryster begge kvinnenes familier, for ulovlig å ta kontrollen over store meksikanske landområder under dekke av utvidelsen av den amerikanske jernbanen.
I et forsøk på å hevne angrepene på deres fedre og beskytte bøndenes eiendommer, velger Sara og Maria å bli dristige desperados - bandidas - og raner alle New York-bankens filialer i hele regionen.

Quentin, en fersk politiinspektør, blir sendt for å arrestere de to unge kvinnene, men sympatiserer i stedet med de to vakre hevnerskene og saken deres. I mellomtiden lærer Jackson og hans menn å respektere og frykte revolverne til de to som blir landskjent under tilnavnet "Bandidas"...

SALMA HAYEK vakte for alvor oppsikt da hun spilte mot Antonio Banderas i Desperado i 1995. Siden den gang har det blitt en lang rekke profilerte roller på den meksikanskfødte skuespilleren. Hun har blant annet spilt i From Dusk Till Dawn, Fools Rush In, Fair Game, Traffic, Frida, After The Sunset, Four Rooms, 54, Dogma, The Faculty, Wild Wild West og Once Upon A Time In Mexico.

PENÉLOPE CRUZ fikk sitt gjennombrudd i Skinke skinke i 1992, og har siden den gang spilt i en lang rekke europeiske og amerikanske produksjoner. Blant annet har hun vært å se i La Belle Epoque, Et hjørne av paradis, Brujas, Don Juan, The Hi-Lo Country, Vanilla Sky, Masked And Anonymous, Alle de vakre hestene, Blow, Kaptein Corellis mandolin, Woman On Top, Alt om min mor, Gothika, Noel og Sahara.

DWIGHT YOAKAM er en av verdens største countrystjerner, men har også en rekke filmroller bak seg. Blant annet har han spilt i Red Rock West, Wedding Crashers, Panic Room, Sling Blade og South Of Heaven, West Of Hell og den kommende The Three Burials Of Melquiades Estrada.

STEVE ZAHN har flere ganger vist at han både er morsom og en dyktig dramatisk skuespiller. Blant filmene hans kan vi nevne Out Of Sight, Happy, Texas, That Thing You Do!, Sahara, Chain Of Fools, National Security, Riding In Cars With Boys, Saving Silverman, Hamlet, You've Got Mail, Safe Men, The Object Of My Affection, Forces Of Nature, Crimson Tide, SubUrbia og Reality Bites.

SAM SHEPARD er like godt kjent som forfatter, men har bak seg en betydelig rekke fine filmroller. Blant annet har han spilt i Frances, The Right Stuff, The Pledge, Hamlet, Blind Horizon, Stealth, Alle de vakre hestene, Sne faller på sedertrærne, Black Hawk Down, The Good Old Boys, Days Of Heaven, Country, Steel Magnolias, Baby Boom, Crimes Of The Heart, Thunderheart, Pelikanrapporten og Fool For Love, sistnevnte basert på hans eget skuespill. Han har også skrevet Paris, Texas og mange andre filmer og skuespill.

De to norske regissørene JOACHIM RØNNING og ESPEN SANDBERG debuterer med Bandidas. De er fra før kjent som reklamefilmmakere, og har blant annet jobbet for et selskap som er eid av den franske filmprodusenten, regissøren og forfatteren LUC BESSON som også står som produsent for Bandidas.

Fakta

Norgespremiere
07.04.2006
Originaltittel
Bandidas
Sjanger
Western
Skuespillere
Salma Hayek
Penélope Cruz
Dwight Yoakam
Steve Zahn
Regi
Joachim Rønning
Espen Sandberg
Manus
Luc Besson
Robert Mark Kamen
Produsent
Luc Besson
Ariel Zeïtoun
Foto
Thierry Arbogast
Musikk
Eric Serra
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 33 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Eurocorp
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne western-komedien inneholder enkelte actionscener med nedskytinger. Skildringene finner sted innenfor en humoristisk og delvis parodisk sammenheng og antas således å ikke virke skremmende på 11-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene