Operasjon Argo

Norgespremiere: 23.11.2012
11 år
2 t.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den sanne og hemmeligholdte historien: Filmplanen var en bløff, oppdraget virkelig

Både Oscar- og Golden Globe-vinner for beste film - en dramatisk thriller om et amerikansk gisseldrama fra virkelighetens Iran, 1979. Ben Affleck står for regi og hovedrolle.

Året er 1979 og den iranske revolusjonen nærmer seg sitt klimaks. Militante grupper stormer den amerikanske ambassaden i Iran, og tar 52 amerikanere til gissel. I kaoset greier seks av gislene å unnslippe og søke tilflukt i hjemmet til den kanadiske ambassadøren.

Fullt vitende om at det bare er et spørsmål om tid før gislene blir funnet og drept, kommer CIA-ekspert Tony Mendez opp med en risikabel plan for å få de seks trygt ut av Iran. Planen er så vanvittig at den bare kunne skjedd på film...

Filmen er basert på virkelige hendelser, som i tiår var ukjent for offentligheten. Oscarvinner Ben Affleck er både hovedrolleinnehaver og regissør. I tillegg møter vi Bryan Cranston ("Breaking Bad"), Oscarvinner Alan Arkin ("Little Miss Sunshine") og John Goodman ("Trouble with the Curve") i rollene.

Operasjon Argo ble nominert til 7 Oscar-priser inkl. for beste fillm. I tillegg vant den Golden Globe for beste regi og beste film i klassen drama.

Fakta

Norgespremiere
23.11.2012
Originaltittel
Argo
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Ben Affleck
Taylor Schilling
Bryan Cranston
John Goodman
Alan Arkin
Victor Garber
Regi
Ben Affleck
Manus
Chris Terrio
Produsent
George Clooney
Grant Heslov
David Klawans
Foto
Rodrigo Prieto
Musikk
Alexandre Desplat
Nasjonalitet
USA
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder enkelte skildringer av truende situasjoner og scener som kan virke skremmende på barn. Den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene