Dawn of The Dead

Norgespremiere: 25.06.2004
18 år
1 t. 40 min.
Skrekkfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Dette er en nyinnspilling av George A. Romeros zombieklassiker fra 1978, en av tidenes mest beryktede og kritikerroste skrekkfilmer. I denne moderne versjonen møter vi Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber og Mekhi Phifer på desperat flukt fra "de levende døde".

Et uforklarlig og uhyre aggressivt virus har desimert jordens befolkning kraftig, og på kort tid er all sivilisasjon i ferd med å kollapse. Mennesker dør for fote, og epidemien synes ustoppelig. Men likevel... de døde nekter å dø. De forvandles til zombier - levende døde - som vandrer hvileløst rundt på jakt etter friskt kjøtt og blod fra de få overlevende som ennå ikke er smittet.En gruppe overlevende i en forstad i Wisconsin, uten annet felles enn at de ikke er smittet av viruset, har samlet seg i et stort kjøpesenter. Ikke bare er den lille gruppen nødt til å unnslippe og bekjempe zombiene som er ute etter dem, men også må lære seg å samarbeide og leve med hverandre for å opprettholde en siste bastion av menneskelighet.Avskjermet fra resten av det som var en levelig verden, og skremmende uvitende om de er fullstendig alene eller om det finnes andre overlevende, må de benytte alle tilgjengelige ressurser for først av alt å overleve. Kampen for å beholde både liv og menneskelig sivilisasjon er en kamp hvor alle odds er stablet mot dem.Dawn Of The Dead er regissør ZACK SNYDERs første film.Kanadiske SARAH POLLEY ble født inn i en skuespillerfamilie og spilte eksempelvis mot sin far Michael Polley i The Adventures Of Baron Von Munchausen da hun var åtte år gammel. Blant hennes mange andre filmer kan vi nevne The Sweet Hereafter, The Hanging Garden, White Lies, Last Night, eXistenZ, Go, Guinevere, The Weight Of Water og My Life Without Me.VING RHAMES har vært å se i Pulp Fiction, Bringing Out The Dead, Striptease, Mission: Impossible I og II, Dave, Blood In Blood Out, Jacob's Ladder, Casualties Of War, Kiss Of Death, Rosewood, Con Air, Out Of Sight, Entrapment, Baby Boy og Dark Blue.Britiske JAKE WEBER har spilt i blant annet The Cell, U-571, Pushing Tin, Meet Joe Black, Amistad, Pelikanrapporten og Født 4. juli.MEKHI PHIFER har vært å se i filmer som Clockers, High School High, Hell's Kitchen, A Lesson Before Dying, Shaft, Head Games og Paid In Full, og har de siste to sesongene hatt en rolle i TV-serien Akutten.


Fakta

Norgespremiere
25.06.2004
Originaltittel
Dawn of The Dead
Sjanger
Skrekkfilm
Skuespillere
Sarah Polley
Ving Rhames
Jake Weber
Mekhi Phifer
Ty Burrell
Michael Kelly
Kevin Zegers
Michael Barry
Lindy Booth
Jayne Eastwood
Boyd Banks
Inna Korobkina
Regi
Zack Snyder
Manus
George A. Romero
James Gunn
Produsent
Richard P. Rubinstein
Marc Abraham
Eric Newman
Foto
Matthew F. Leonetti
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 40 min.
Produksjonsår
2004
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
18 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne skrekkfilmen om en gruppe mennesker som flykter fra horder av virussmittede zombier, viser en lang rekke blodige og bestialske voldshandlinger. Filmen får derfor 18-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene