Tuyas to ektemenn

Norgespremiere: 25.01.2008
Tillatt for alle
1 t. 35 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Gullbjørnvinneren fra Berlin 2007

Gullbjørnvinneren fra Berlin 2007
Tuya bor på steppene i Mongolia hvor hun gjeter sauer for å forsørge sin uføre ektemann og deres to barn. Men en dag når hun hjelper sin nabo, blir hun selv skadet og kan ikke arbeide så hardt som før. Den eneste måten familien hennes kan overleve på, er at hun på papiret skiller seg fra sin mann og skaffer seg en ny ektemann som kan ta seg av hele familien. En rekke beilere presenterer seg, men selv om Tuya er både vakker og driftig er det ikke lett å finne en mann som er villig til å ta på seg oppgaven.

Levevilkårene har forverret seg for folket som bor i det nordvestre Mongolia. Kinas industri ekspanderer og kinesiske myndigheter presser mongolske gjetere til å gi opp sitt nomadeliv, og flytte til omkringliggende byer. På bakgrunn av dette har regissør Quan'an laget et sterkt og rørende drama hvor Yu Nan er glimrende i hovedrollen som Tuya. En sterk og selvsikker kvinne som tør å gå sine egne veier.


TUYAS TO EKTEMENN var, nest etter Kautokeino-opprøret, den mest sette filmen under Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar.

Vi sakser fra filmanmeldelsene:

Terningkast 6 "Med maksimal bruk av filmmediets sanser og muligheter, blir Tuyas to ektemenn en storslått film" Einar Guldvog Staalesen, NRK

Terningkast 5 "En riktig usentimental og illusjonsfri tragikomedie er dette som også inviterer oss på et berusende bryllup til slutt. Med to menn. En Gullbjørn verd, bare den sekvensen."
Per Haddal, Aftenposten

Fakta

Norgespremiere
25.01.2008
Originaltittel
Tuyade Hunshi
Sjanger
Drama
Skuespillere
Yu Nan
Bater
Sen'ge
Zhaya
Regi
Wang Quanan
Manus
Lu Wei
Produsent
Yan Jugang
Foto
Lutz Reitemeier
Nasjonalitet
Kina
Språk
Mandarin
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Maxyee Culture Industry
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å skade de yngste.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene