Kunsten å tenke negativt

Norgespremiere: 03.11.2006
15 år
1 t. 19 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Kunsten å tenke negativt er et burlesk drama om den trafikkskadde og handikappede Geirr (35), som i et forsøk på å vise alle hvor jævlig han har det har nådd enden av sin egen blindvei. Isolasjon, våpenfiksering, egenmedisinering og grenseløs bitterhet gjør at kjæresten Ingvild (33) ikke lenger vet hva hun skal gjøre. I et siste desperat forsøk på å redde forholdet inviterer hun hjem den kommunale positivitetsgruppa, som med hjelp av den løsningsfokuserte metoden ser muligheter i selv de sorteste hull. De har rett og slett blitt en veldig positiv gjeng. Med trusselen om samlivsbrudd hengende over seg blir Geir motvillig med på møtet.
Gruppeleder Tori (40) går løs på Geirr med all sin positive profesjonalitet, og gruppa gjør sitt beste for å bistå henne. Det tar allikevel ikke lang tid før Geirr oppdager at den smilende gjengen er minst like miserable som han selv: Lillemor (65) er en ensom og bitter vestkantfrue som har havnet på hybel, Asbjørn (50) er stum slagpasient proppfull av uforløst aggresjon og Marte (28), lam fra halsen og ned, er smilende fra øre til øre for å skjule hva hun egentlig føler for kjæresten Gard (38). Det var nemlig han som glemte å sikre klatretauet.

Det er dermed duket for et intenst døgn hjemme hos Geirr og Ingvild, der Geirr ikke ønsker å se positivt på noe som helst. Han får etter hvert positivitets - medlemmene med seg; på først å nedkjempe gruppas leder. Fullstendig fritatt fra å tenke positivt kjemper de seg deretter gjennom en natt med fortvilelse, bisarre konfrontasjoner og ubehagelige sannheter, inntil dagen gryr og de igjen kan øyne lyset. Positivitetsgruppa har lært seg kunsten å tenke negativt.

Fakta

Norgespremiere
03.11.2006
Originaltittel
Kunsten å tenke negativt
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Fridtjov Såheim
Kjersti Holmen
Henrik Mestad
Marian Saastad Ottesen
Kari Simonsen
Kirsti Eline Torhaug
Per Schaaning
Regi
Bård Breien
Manus
Bård Breien
Produsent
Dag Alveberg
Foto
Gaute Gunnari
Musikk
Stein Berge Svendsen
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 19 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Maipo AS
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
En scene med russisk rulett og selvmordsforsøk gjør at denne filmen får 15 -årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene