Forbannelsen - The Grudge

Norgespremiere: 07.01.2005
15 år
1 t. 32 min.
Grøsser

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I thrilleren "The Grudge", basert på den japanske kassasuksessen "Ju-On: The Grudge", gir en normalt utseende husfasade et helt feilaktig inntrykk av idyll og skjuler unevnelige redsler som venter på den andre siden av veggen. Huset er hjemsøkt av en voldsom forbannelse som ødelegger livene til alle som trer innenfor. Forbannelsen kalles The Grudge, hevnlysten, og fører til at ofrene dør under voldsomme og smertefulle raseriutbrudd. De som rammes dør og en ny forbannelse blir samtidig født - det er som et virus som angriper alle som kommer innenfor, i en endeløs, voksende skrekkens kjede.
Karen er en utvekslingsstudent som studerer sosiale fag i Japan. Uvitende om faren tar hun på seg å vikariere for en hjemmesykepleier som ikke dukker opp til jobb. Når hun kommer til hjemmet hun har fått anvist, oppdager hun en aldrende amerikansk kvinne, Emma, som befinner seg i en transeliknende tilstand mens resten av huset fremstår som forlatt og rotete.

Mens hun tar seg av den paralyserte gamle damen hører Karen krafselyder fra etasjen over. Når hun går for å se hva det er, står hun overfor en overnaturlig redsel som overgår hennes villeste mareritt.

I dette huset finnes en skrekkens kjede som er blitt satt i bevegelse av en forferdelig ondskap født mange år forut. Etter hvert som flere mennesker dør, trekkes Karen inn i en syklus av redsler og oppdager hva som ligger bak ondskapen som har slått rot i huset. Nå må hun stoppe den før det er for sent

SARAH MICHELLE GELLAR er mest kjent for tittelrollen i TV-serien Buffy The Vampire Slayer. Hun har også spilt i en rekke filmer, blant annet Cruel Intentions, I Know What You Did Last Summer, Scream 2, Scooby Doo 1 og 2 og Simply Irresistable.

JASON BEHR er kjent fra TV-serien Roswell, og har spilt i en håndfull filmer, blant dem Rites Of Passage, Pleasantville og The Shipping News.

CLEA DuVALL har blant annet spilt i 21 Grams, Identity, Ghosts Of Mars, The Astronaut's Wife, The Faculty, Girl Interrupted og She's All That, og har dessuten hatt roller i TV-seriene Akutten og Buffy, samt HBOs dramaserie Carnivàle.

BILL PULLMAN er kjent fra blant annet Independence Day, Sleepless In Seattle, Singles, Lake Placid, Lost Highway, While You Were Sleeping, Capser, Mr. Wrong, Sommersby, Igby Goes Down, Wyatt Earp, The Last Seduction, A League Of Their Own, The End Of Violence og Sibling Rivalry.

GRACE ZABRISKIE er kjent fra filmer som Norma Rae, An Officer And A Gentleman, Drugstore Cowboy, The Big Easy, Even Cowgirls Get The Blues, Wild At Heart, A Family Thing, Armageddon, Gone In Sixty Seconds, Bastard Out Of Carolina, Drop Zone, Fried Green Tomatoes, My Own Private Idaho og ikke minst TV-serien Twin Peaks og filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me der hun spilte moren til den myrdede Laura Palmer.

Regissør TAKASHI SHIMIZU har fra før laget fire filmer i denne serien om Ju-On-forbannelsen i Japan. Dette er hans første Hollywood-produksjon.

Fakta

Norgespremiere
07.01.2005
Originaltittel
The Grudge
Sjanger
Grøsser
Skuespillere
Sarah Michelle Gellar
Jason Behr
Clea DuVall
Bill Pullman
Regi
Takashi Shimizu
Manus
Takashi Shimizu
Stephen Susco
Produsent
Doug Davison
Nathan Kahane
Roy Lee
Foto
Hideo Yamamoto
Musikk
Christopher Young
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Senator
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne skrekkfilmen inneholder overnaturlige elementer og har en gjennomgående angstskapende stemning. Den får derfor 15-årsgrense,

Få med deg disse filmene