Mormor og de åtte ungene i skogen

Norgespremiere: 18.02.2000
5 år
1 t. 36 min.
BARNEFILM, FAMILIEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE I SKOGEN er sammen med den første Mormor-filmen blant norsk barnefilms aller største suksesser. Nå er film nr 2 igjen klar for norske kinoer i nye kopier, men med samme kjente, kjære Mormor i hovedrollen: Anne-Cath.Vestly
Nå trenger en ikke ha sett den første Mormor-filmen for å ha glede av "MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE I SKOGEN", vi blir likevel raskt kjent med de åtte ungene (Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten minstemann), som bodde med mor og far på et lite kjøkken og et sovestueværelse i byen - og som nå har flyttet sammen med Mormor til et lite, rødt hus i skogen.

I huset i skogen er det god plass ute og inne, til hele familien. Mormor behøver ikke ligge på kjøkkenbenken lenger, men har fått et helt kammers for seg selv. Og guttene og jentene har fått hvert sitt værelse.

Uten gatelys kan det være litt skummelt å hente ved om kvelden, særlig hvis en er litt mørkeredd. Men Mormor vet råd for slikt også; om en trener seg litt sammen med Mormor, så blir en ikke mørkeredd lenger.

At hun kan lage vafler, visste vi fra før. Men denne gang blir det virkelig fart på sakene. Rett forbi det røde huset i skogen går skiløypa, og etter hvert blir det ganske mange, blanke kroner i Mormors hemmelige pengeskuff.

Hun finner også på noe veldig fint som kan kjøpes for pengene, og når snøen er borte møter hun til og med noen nesten ekte indianere fra Tiriltoppen. "MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE I SKOGEN" er familieunderholdning for store og små.


ANNE-CATH VESTLY spiller selvfølgelig Mormor denne gangen også. Ingen kjenner henne bedre enn netopp Anne-Cath. Hun er født på Rena i Østerdalen, har bodd på Lillehammer og på Hedmarken. Mormors dialekt er derfor vel kjent for henne. Hun begynte som skuespiller, før hun tok til med forfatterkarrieren for Barnetimen i radio. I 1951 ble Ole Aleksander Filibom bom bom født. Side da har hun hatt barnetime for de minste til sammen seks uker hvert år. Anne-Cath Vestly har utgitt 24 bøker på norsk, de fleste er oversatt til en rekke språk.

ESPEN THORSTENSON har skrevet manuskriptet og regissert filmen. han ble utdannet ved Filmhøyskolen i Paris i 1961- 63. Har siden arbeidet kontinuerlig med film i Norge, vesentlig kortfilmer og filmer for TV. Flere har vært om barn bl.a DET FINNES MANGE TOMME PLASSER og I OSLO ER DET 115.211 BARN. MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE I BYEN var hans spillefilmdebut.

Fakta

Norgespremiere
18.02.2000
Originaltittel
Mormor og de åtte ungene i skogen
Sjanger
BARNEFILM, FAMILIEFILM
Skuespillere
Eli Ryg
Jon Eikemo
Anne-Cath Vestly
Inger Johanne Byhring
Svend Skjønsberg
Siri Stonex
Charlotte Borgersen
Inger Lise Nilsen
Karen Olsen
Grim Snorre Langen
Regi
Espen Thorstenson
Manus
Espen Thorstenson
Produsent
Ola Solum
Hans Lindgren
Harald Ohrvik
Foto
Halvor Næss
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
1979
Produksjonsselskap
Aprilfim A/S
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
5 år
Begrunnelse
Filmen antas ikke å skade de minste.

Få med deg disse filmene