Olsenbanden Jr. går under vann

Norgespremiere: 07.02.2003
7 år
1 t. 35 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

På barnehjemmet sitter Egon og lengter etter en ordentlig familie - en ordentlig mor og far slik som Kjell har. Og når det rike ekteparet Gyldenløwe melder seg for barnehjemsbestyreren for å "velge" seg en sønn, saboterer Egon de andre guttene med gammelost og kløpulver - og blir plutselig "rikmannssønnen" med basseng og villa.
At paret overleverer en rød koffert med en million kroner til barnehjems-bestyreren i bytte for samtlige papirer om Egon Olsen, er han heldig uvitende om.

Etter en tårefylt avskjed med Kjell og Benny blir sjokket stort da herr Gyldenløwe plutselig river av seg skjegget og fru Gyldenløwe fjerner den svarte parykken og setter to glødende øyne i ham.

Disse to leder en operasjon for å få opp en safe med diamanter fra ubåten UB Schnaps som sank ved Hovedøya på krigens siste dag og tok med seg i dypet en del høyere tyske offiserer på rømmen. Bare fru Gyldenløwes far, Otto Wasserschmidt, overlevde - og datteren Ursula har nå gått i kompaniskap med skurken Bang-Johansen og er i gang med operasjon "Schnaps" for å hente opp safen med diamantene. Da ubåten sank reddet herr Wasserschmidt seg ut via en liten luke i skroget. UB Schnaps ligger vanskelig til i en dyp kløft - og bare en liten dykkeklokke, med en meget liten person i, kan ta seg ned og inn gjennom den trange luken. Skurkene har kjøpt "der kleine person" Egon Olsen til dette.

Dermed starter forviklingene der Egon på rømmen får hjelp av Kjell, Benny og Dynamitt-Harry til å legge en lur plan for å overliste skurkene og få tak i både Franz Jäger-safen med diamantene og den røde kofferten med millionen. Jakten går gjennom skumle bakgater, mørke portrom og både over og under vann. Guttene må bruke all sin list og alle sine smarte triks i kampen mot bandittene...

Fakta

Norgespremiere
07.02.2003
Originaltittel
Olsenbanden Jr. går under vann
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Aksel Støren Aschjem
Thomas Engeset
Lars Berteig Andersen
Hege Schøyen
Finn Schau
Lasse Kolstad m.fl
Regi
Arne Lindtner Næss
Manus
Anne Marie Olesen
Arne Lindtner Næss
Sverre Holm
Lars Mering
Produsent
Rune Trondsen
Foto
Kjell Vassdal
Musikk
Bent Fabricius-Bjerre
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Nordisk Film & TV
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
7 år

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene