Helvetes anatomi

Norgespremiere: 09.01.2012
1 t. 17 min.
Drama / Erotikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ny eksplisitt film om seksualitet fra Catherine Breillat

En homofil mann blir hyret av en kvinne som vil utforske sin egen kvinnelighet ved å eksponere seg for en antatt "nøytral" tilskuer. Foranledningen er en kveld på et homofilt diskotek, hvor hun - smellvakker og attraktiv - blir sjokkert over at det ikke er noen som begjærer henne. Derfor vil hun vite hvordan hun egentlig er, som kvinne, vurdert av en mann som (i utgangspunktet) ikke er interessert i å erobre henne seksuelt.
Anatomy of Hell er en løs oppfølger til den notorisk beryktede Romance fra 1999, og igjen har Catherine Breillat med seg den italienske pornostjernen Rocco Siffredi i en av hovedrollene. Siffredi spiller en homofil mann som blir hyret av en kvinne som vil utforske sin egen kvinnelighet ved å eksponere seg for en antatt "nøytral" tilskuer. Foranledningen er en kveld på et homofilt diskotek, hvor hun - en smellvakker, attraktiv kvinne - blir sjokkert over at det ikke er noen som begjærer henne. Derfor vil hun vite hvordan hun egentlig er, som kvinne, vurdert av en mann som (i utgangspunktet) ikke er interessert i å erobre henne seksuelt. Breillat har laget en knallhardt feministisk film som handler om (det hun mener er) menns naive forhold til kvinner, som blant annet består i at menn blir frastøtt ved tanken på at kvinner menstruerer. Filmen består følgelig av lange og ekstremt blodige og grafiske sex-scener som kanskje er ment å sjokkere spesielt den mannlige delen av publikummet, og som gjør Anatomy of Hell til det hittil drøyeste kapitlet i Breillats filmatiske utforskning av kvinnelig seksualitet -- et prosjekt hun har forfulgt siden debutfilmen En riktig ung jente (Une vraie jeune fille) fra 1976, og som hun etter sigende har tenkt å avslutte med denne filmen. Et særdeles blodig punktum.
Under årets filmfestival i Berlin introduserte Breillat denne filmen med å si at "This is my most radical film yet...". Og det kan vi trygt skrive under på...

Fakta

Norgespremiere
09.01.2012
Originaltittel
Anatomie de l'enfer
Sjanger
Drama
Erotikk
Skuespillere
Rocco Siffredi
Amira Casar
Alexandre Belin
Manuel Taglang
Jacques Monge
Claudio Carvalho
Regi
Catherine Breillat
Manus
Catherine Breillat
Produsent
Jean-François Lepetit
Foto
Guillaume Schiffman
Yorgos Arvanitis
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
Fransk
Lengde
1 t. 17 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Flach Film
Telles Animatographo
Canal +
CB Films
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene