Marie Antoinette

Norgespremiere: 12.01.2007
2 t. 3 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

The Party That Started A Revolution

Oscar-vinneren Sofia Coppola er aktuell med en ny tolkning av livet til Frankrikes sagnomsuste tenåringsdronning Marie Antoinette. Trolovet til kong Ludvig XVI blir den naive Marie Antoinette 14 år gammel kastet inn i det overdådige franske hoffet som er nedsyltet i konspirasjoner og skandaler. Alene, uten veiledning og på drift i en farlig verden, gjør den unge Marie Antoinette opprør mot den isolerte atmosfæren på Versailles og blir Frankrikes mest misforståtte monark.
Kirsten Dunst har rollen som den unge prinsessen hvis skjebnesvangre liv har dannet grobunn for myter og legender. Historien begynner når den 14 år gamle Marie Antoinette blir revet vekk fra familie og venner i Wien, frarøvet alle sin eiendeler og plassert i et sofistikert og dekadent miljø i Versailles, det overdådige kongelige hoffet i nærheten av Paris.

Marie Antoinette er ikke annet en brikke i et arrangert ekteskap som har til hensikt å forsterke harmonien og båndene mellom to nasjoner. Hennes ektemann Ludvig, arving til den franske tronen, er også tenåring, men Marie Antoinette har ikke helt det som trengs for å bli en herskerinne som den franske befolkningen tørster etter. Bak den flotte fasaden, er hun en beskyttet, engstelig og forvirret ung kvinne, omgitt av ondsinnet baktaling, falsk smiger, renkespill og sladder. Fanget i de konvensjonene som er del av statusen hun innehar, er hun nødt til å finne sine egne metoder for å gli inn i den komplekse og forræderske verdenen som er Versaillles.

Hun blir ikke mindre bekymret av likegyldigheten til sin nye ektemann Ludvig. Ekteskapet forblir ufullbyrdet i utrolige syv år. Det klønete kongsemnet viser seg å være en katastrofal elsker og er kilde til dyp bekymring (og ustanselig sladder) for at Marie Antoinette aldri skal kunne produsere en arving til tronen.

Overveldet og deprimert søker Marie Antoinette tilflukt i det franske aristokratiets dekadense og i et hemmelig forhold til den forføreriske svenske grev Fersen. Det tar ikke lang tid før hennes indiskrete eskapader omtales over hele Frankrike.

Om hun blir beundret for sin plettfrie ytre fremtreden eller latterliggjort for å være fullstendig blind for vanlige menneskers liv, er reaksjonene Marie Antoinette møter alltid ekstreme. Likevel, sakte, men sikkert, begynner hun å finne sin plass i livet, som kone, mor og dronning - for bare å bli dratt inn i en blodig revolusjon som vil forandre Frankrike for alltid.

KIRSTEN DUNST er kjent fra blant annet to Spider-Man-filmer (og er med i den kommende, tredje filmen), Elizabethtown, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, The Virgin Suicides, Mona Lisa Smile, Wag The Dog, Little Women, Bring It On, Mother Night, Jumanji, En vampyrs bekjennelser og Small Soldiers.

JASON SCHWARTZMANN har blant annet vært å se i Rushmore, I Heart Huckabees, Bewitched, Shopgirl, Slackers, Spun og Simone.

RIP TORN har en lang karriere bak seg og har blant annet spilt i Kanonball, de to Men In Black-filmene, Rolling Kansas, Yours Mine And Ours, Welcome To Mooseport, Where The River Runs North, Sweet Bird Of Youth, The Cincinnati Kid, Wonder Boys, Down Periscope, RoboCop 3, City Heat, One Trick Pony og Pork Chop Hill.

JUDY DAVIS har blant annet spilt i Husbands And Wives, A Passage To India, The Winter Of Our Dreams, The Ref, Children Of The Revolution, Naked Lunch, Deconstructing Harry, Kangaroo, Celebrity, Absolute Power, Blood And Wine, Barton Fink, Hoodwink og Heatwave.

ASIA ARGENTO er regissør, forfatter og skuespiller, og datter av den beryktede skrekkfilmregissøren Dario Argento. Hun har tidligere spilt i The Heart is Deceitful Above All Things, XXX, Last Days, Land Of The Dead, New Rose Hotel og flere andre filmer.

Regissør SOFIA COPPOLA vakte enorm oppsikt og fikk en Oscar for beste originalmanus med Lost In Translation, hennes andre spillefilm. Hun debuterte med The Virgin Suicides der hun også benyttet seg av talentene til Kirsten Dunst. Marie Antoinette er hennes tredje film som regissør. For øvrig er hun datter av den verdensberømte regissøren Francis Ford Coppola (Gudfaren-trilogien, Apokalypse nå!) som er blant produsentene av Marie Antoinette.

Fakta

Norgespremiere
12.01.2007
Originaltittel
Marie Antoinette
Sjanger
Drama
Skuespillere
Kirsten Dunst
Jason Schwartzman
Rip Torn
Judy Davis
Regi
Sofia Coppola
Manus
Sofia Coppola
Antonia Fraser
Produsent
Sofia Coppola
Ross Katz
Foto
Lance Acord
Musikk
Brian Reitzell
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 3 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Columbia Pictures Corporation
Distribusjon
Buena Vista International

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene