Fuglekikkere

Norgespremiere: 19.06.2009
11 år
1 t. 49 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tankevekkende drama om urfolkets kamp i Brasil

Tankevekkende drama om urfolkets kamp i Brasil. Vi følger en turistgrupppe på båtsightseeing i et fruktbart plantasjeområde i Mato Grosso do Sul i Brasil. Guiden setter ned farten og peker innover mot land, der en gruppe indianere står oppstilt som halvnakne, kroppsmalte og truende statuer. Turistene har fått sitt Kodac Moment, båten skyter fart videre, men kameraet følger indianerne gjennom skogen, til en lysning, der turoperatøren venter med deres egne t-skjorter og en liten slant med penger.
Vi følger en turistgrupppe på båtsightseeing i et fruktbart plantasjeområde i Mato Grosso do Sul i Brasil. Guiden setter ned farten og peker innover mot land, der en gruppe indianere står oppstilt som halvnakne, kroppsmalte og truende statuer. Turistene har fått sitt Kodac Moment, båten skyter fart videre, men kameraet følger indianerne gjennom skogen, til en lysning, der turoperatøren venter med deres egne t-skjorter og en liten slant med penger.

Rike plantasjeeiere har ekspandert landbruket i dette fruktbare området i generasjoner, og Guarani-Kaiowa indianerne har blitt tvunget til å bosette seg i egne reservater. Fattigdom og mangel på muligheter tærer på fellesskapet og selvmordsraten blant de unge er høyere enn noe annet sted i verden.

En gruppe, ledet av sjamanen Nadio, bestemmer seg for å sette opp en teltleir utenfor en plantasje og gjøre krav på forfedrenes land. Mens de unge fra hver side er nysgjerrige og til dels fascinerte av hverandre, er familieoverhodene drevet av hat og sinne og det nye naboskapet får en tragisk slutt.

FUGLEKIKKERE går rett inn i den grelle virkeligheten mange urfolk lever i, preget av desillusjon og avmakt. Samtidig tar filmen opp aktuelle og vanskelige spørsmål knyttet til landrettigheter og kulturuttrykk under stadig mer press i et moderne samfunn.

Støtt Regnskogfondets arbeid. Se http://www.regnskogfondet.no

Fakta

Norgespremiere
19.06.2009
Originaltittel
Birdwatchers
Sjanger
Drama
Skuespillere
Claudio Santamaria
Alicélia Batista Cabreira
Chiara Caselli
Regi
Marco Bechis
Manus
Marco Bechis
Luiz Bolognesi
Lara Fremder
Produsent
Amedeo Pagani
Marco Bechis
Fabiano Gullane
Cario Gullane
Foto
Hélcio Alemão Nagamine
Musikk
Andrea Guerra
Nasjonalitet
Brasil
Italia
Originalspråk
Portugisisk/Guarani
Lengde
1 t. 49 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Rai Cinema
Classic
Karta Film
Gullane
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder enkelte dramatisk sekvenser, deriblant skildringer av selvdrap. Disse sekvensene er lite nærgående og antas ikke å ha en skadelig virkning på unge. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene