Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Norgespremiere: 08.11.2013
Tillatt for alle
1 t. 16 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm.

For å tukle med naturen. Det er farlig det.

Kjell Aukrusts folkekjære figurer Solan, Ludvig og Redor Felgen er snart tilbake på det store lerret.
"Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" er en stop-motion dukkefilm. Filmen er basert på boka "Solan og Ludvigs jul" av Harald Sommerin Simonnæs, og basert på karakterer fra Kjell Aukrusts univers.

Rasmus A. Sivertsen har regi. Han er for tiden Norges mestproduserende animasjonsregissør. Han står bak bl.a "Pelle Politibil går i vannet" og "Kurt blir grusom". Neste år er han aktuell med "Pelle Politibil på sporet" i tillegg til "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa".

Produksjonsselskapet Maipo Film ved produsent Cornelia Boysen står bak prosjektet, i tett samarbeid med Qvisten Animation og Kari og Kjell Aukrusts Stiftelse. Sammen har de funnet tilbake til Aukrusts originale tegninger av Solan, Ludvig, Redor Felgen og Flåklypauniverset, og de lager nå en helaftens dukkefilm for hele familien basert på dette materialet.

Å finne de riktige stemmene har det vært en omfattende prosess. Karakterene er kjent fra flere filmer og er godt etablert i folks bevissthet. Når valget har falt på Trond Brænne (Reodor Felgen), Trond Høvik (Ludvig) og Kari-Ann Grønsund (Solan Gundersen), er det fordi de gjenskaper de karakterer Aukrust har skapt på en fantastisk måte.


FORAN KAMERAET

REODOR FELGEN
Reodor Felgen er sykkelreparatør og oppfinner. Tegnet i 1968 den verdensberømte racerbilen "Il Tempo Gigante", Norges svar på italienske Ferrari. Felgen deltar ikke i selskapslivet.

Trond Brænne har Reodor Felgens stemme

LUDVIG
Ludvig er et B-menneske med utpreget høysnue og tydelig angst for gjennomgripende forandringer. Ludvig er personlig pessimist, saktmodig og trives best i utkantstrøk.

Trond Høvik har stemmen til Ludvig


SOLAN GUNDERSEN
Solan Gundersen er den personifiserte morgenfugl, nonchalant utruga i ei osp attme'Glåma. Han er barnefødt optimist med filttøfler, strikkeskjerf og lav moral.

Kari-Ann Grønsund har stemmen til Solan Gundersen


ANDRE ROLLER/STEMMER

Frimand Pløsen Kåre Conradi
Melvind Snerken Jon Brungot
Presseroboten Anders Bye

Fakta

Norgespremiere
08.11.2013
Originaltittel
Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Reodor Felgen
Solan Gundersen og Ludvig
Norske stemmer
Trond Brænne (Reodor Felgen)
Trond Høvik (Ludvig)
Kari-Ann Grønsund (Solan Gundersen)
Kåre Conradi (Frimand Pløsen)
Jon Brungot (Melvind Snerken)
Anders Bye (Presseroboten)
Regi
Rasmus A. Sivertsen
Manus
Karsten Fullu
Produsent
Cornelia Boysen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 16 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Maipo Film
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene