Music and Lyrics

Norgespremiere: 09.03.2007
Tillatt for alle
1 t. 44 min.
Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

De må finne tonen - og teksten.

En falmet 80-tallsstjerne får en ny sjanse når et av dagens popikoner ønsker at han skal skrive en sang for henne. Problemet er bare at han ikke er i stand til å skrive tekster. Redningen kommer fra uventet hold. Snart oppstår søt musikk - på mange måter.

Alex Fletcher kan fortsatt vrikke med hoftene og få kvinner i 30-årene til å hvine av nostalgisk fryd. Den tidligere popstjernent er blitt redusert til å spille mimrekonserter på markedsdager og tivoli. Alex har avfunnet seg med hvor han står i livet og karrieren, og han er ikke bitter selv om de store pengene er uteblitt. Likevel er han ikke i tvil når den regjerende popdivaen Cora Corman inviterer ham til å skrive og spille inn en duett med henne. Dette kan gi Alex en ny vår og adskillige dollar på kontoen. Det er bare en ørliten hake ved den fristende forespørselen: Alex har ikke skrevet ei låt på årevis. Han har aldri skrevet en tekst, og nå må han produsere en hit på få dager. Via manageren sin får han inn en hardkokt tekstforfatter som ser svart på det meste, og det skjærer i de romantiske ørene til Alex. Tilfeldigvis har han hyret inn en ung kvinne til å vanne plantene sine. Sophie Fisher er et vimsete bekjentskap, men hun har ordet i sin makt.
Sophie prøver å komme over et dårlig forhold, og er ikke klar for å samarbeide med noen. Hun gir likevel etter for lett desperate Alex. Etter hvert blir det god kjemi både på og under pianokrakken. Nå gjenstår bare å takle forventningspresset hvis Alex og Sophie skal finne kjærligheten og suksessen de begge fortjener.

Mark Lawrence
(regi, manus)
Mark Lawrence har skrevet manuset til flere filmsuksesser, blant annet to "Miss Undercover"-filmer, der Sandra Bullock er den tøffe FBI-agenten som svært motvillig blir deltaker i en missekonkurranse. Sandra Bullock og Hugh Grant var stjerneparet foran kamera da Lawrence debuterte som filmregissør med komedien "Two Weeks Notice" (2002). Han har tidligere regissert TV-serien "Sweet Valley High" (1994).

Hugh Grant
(Alex Fletcher)
Hugh Grant er blitt selve begrepet på den forknytte, høflige engelskmannen med beslutningsvegring. Gjennombruddet for den Oxfordutdannede 46-åringen kom i "Fire bryllup og en gravferd" (1994). Han fulgte opp med "Ni måneder" (1995), en film om vordende farskap i regi av Chris Columbus. I "Notting Hill" (1999) var Grant en smålåten bokhandler som innleder et forhold til en Hollywoodstjerne i Julia Roberts' skikkelse. Sleipere, men fortsatt sjarmerende, forførte Grant Renée Zellweger i to filmer om Bridget Jones, basert på Helen Fieldings romansuksess. Han tolket dagdriveren og skjørtejegeren Will i "Gutter er gutter" (2002), en film etter Nick Hornbys roman. Han fikk Sandra Bullock som motspiller i "Two Weeks Notice" (2002), og i ensemblekomedien "Love Actually" (2003) var Grant engelsk statsminister.

Drew Barrymore
(Sophie Fisher)
Barrymore kan trygt kalles barnestjerne, ettersom hun seks år gammel fikk en ledende rolle i Steven Spielbergs "E.T." (1982), en av tidenes kassasuksesser. 

For rollen som lille Gertie ble Barrymore nominert til en Youth in Film Award og en beste nykommer-pris ved den engelske BAFTA-utdelingen. Suksessen hadde
 imidlertid en pris i form av alkohol- og narkotikamisbruk gjennom tenårene. I voksen alder etablerte Barrymore seg igjen som et stort talent. De siste årene har hun spilt i blant annet "Bryllupssangeren" (1998), to "Charlie's Angels"-filmer, kultklassikeren "Donnie Darko" (2001), dramaet "Riding in Cars with Boys" (2001) og "50 First Dates" (2004). Foruten å engasjere seg foran kamera startet Barrymore produksjonsselskapet Flower Films sammen med Nancy Juvonen. Flower Films er blant produsentene bak "Music and Lyrics" og en rekke andre andre filmer Barrymore har spilt i siden midt på 90-tallet.

Fakta

Norgespremiere
09.03.2007
Originaltittel
Music and Lyrics
Sjanger
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Drew Barrymore
Hugh Grant
Aasif Mandvi
Charlie Sandlan
Brad Garrett
Kristen Johnston
Haley Bennett
Campbell Scott
Regi
Marc Lawrence
Manus
Marc Lawrence
Produsent
Bruce Berman
Nancy Juvonen
Foto
Xavier Perez Grobet
Musikk
Adam Schlesinger
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Amerikansk
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne komedien inneholder ingen urovekkende scener, og den blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene