Hokus Pokus Albert Åberg

Norgespremiere: 13.09.2013
Tillatt for alle
1 t. 12 min.
Animasjon / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Albert mener han er stor nok til å få en hund nå som han har begynt skolen og snart fyller syv år. Men pappa syns fortsatt han er altfor liten til et så stort ansvar. Albert prøver alt han kan å overbevise pappa om at han tar feil. Men det er ikke så lett for en liten gutt som fortsatt benytter seg av en fantasivenn for å løse sine problemer.

Albert får et nytt håp når han blir kjent med en ekte trollmann. Med magiens hjelp kan han kanskje få seg en hund likevel, tenker han, og kaster seg inn i magiens fantastiske verden med stor entusiasme. Men Albert tvinges til innsikt om at virkelige problemer ikke kan løses ved hjelp av trylling. Det blir et stort vendepunkt for ham, for da må han samtidig erkjenne at han kanskje likevel ikke er så stor som han ønsket å tro. Men når drømmen til slutt blir virkelighet på en måte han ikke kunne forestilt seg, så er det nesten magisk som trylling likevel.

Hokus pokus Albert Åberg! handler om virkelighetens illusjoner og magi, men også løgn og fantasi - og en drøm om å bli stor nok til å få en hund!

Albert Åberg er en av våre aller mest populære barnefigurer. Den oppfinnsomme, fantasirike og finurlige 6 åringen har satt sterke spor hos barn og voksne gjennom generasjoner.

Filmen er basert på boken "Hokus pokus Albert Åberg!", men er bygget ut til en større fortelling basert på tematiske elementer fra boken samt problemstillinger og karakterer fra Albert Åbergs univers.

Filmen regisseres av Norges mest anerkjente animasjonsregissør, Torill Kove. Hun er en prisbelønt regissør, animatør og illustratør, kjent for høy kvalitet og særpreg i arbeidet hun gjør. "Den danske dikteren" som hun vant en Oscar for i 2007 og "Min bestemor strøk kongens skjorter" som hun ble nominert til Oscar for i 2005 viser Koves styrke som historieforteller og kjennetegnes begge av sjarme, varme og humor. Kvaliteter som kler Hokus pokus Albert Åberg! filmen svært godt. Filmen blir Torill Koves første langfilm for kino.

Filmen animeres som klassisk 2D tegnefilm og produseres i samarbeid med A.film i Danmark, Fladen film i Sverige, SVT og Nordisk Film i Danmark.

Fakta

Norgespremiere
13.09.2013
Originaltittel
Hokus pokus Albert Åberg
Sjanger
Animasjon
Barnefilm
Skuespillere
Henrik Forsbak Langfeldt
Kim Haugen
Fredrik Frafjord
Linnea Aksnes-Pehrson
Hallvard Lydvo
Inger Teien
Norske stemmer
Henrik Forsbak Langfeldt
Kim Haugen
Fredrik Frafjord
Linnea Aksnes-Pehrson
Hallvard Lydvo
Inger Teien
Regi
Torill Kove
Manus
Hans Åke Gabrielsson og Tora Berg basert på en bok av Gunilla Bergström
Produsent
Kristin Ulseth
Musikk
Ping Pong
Timbuktu
Ane Brun
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 12 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Maipo AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Barn
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene