Sannheten om Rødhette (norsk tale)

Norgespremiere: 02.06.2006
7 år
1 t. 22 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Rødhette og ulven slik du aldri har sett dem før.

Alle kjenner historien om Rødhette og ulven. Eller? Nå endevendes eventyruniverset. Her er filmen om politietterforskningen som avslører den sjokkerende sannheten og komplette historien bak legenden.
" Sannheten om Rødhette" starter på slutten og spoler seg bakover gjennom svimlende gjenfortellinger sett fra ulike synsvinkler. En fjær- og pelskledd ansamling politifolk og etterforskere møtes ved bestemors hus på grunn av husbråk. Det ser først ut til å være den vanlige historien: tømmerhogger angriper ulv som imiterer bestemor... Innbrudd, forsøk på å spise noen, øks uten bæretillatelse, ja, du kjenner fenomenet.
Men synet kan bedra. Den elegante detektiven Nicky Flippers, den hardpelsede politimester Grizzly og politibetjent Bill Stork avhører de mistenkte. Det viser seg at de har helt ulike, men like spinnville historier å fortelle. Til overmål kan det virke som om forbrytelsen har sammenheng med den beryktede "Godteribanditten". Han har stjålet de lekre oppskriftene som har gjort skogen til et søtt sted å være.
Ingen av de mistenkte er hva de gir inntrykk av å være. Alle har dype hemmeligheter og villedende hensikter med historien sin. Rødhette er mindre uskyldig enn antatt, ulven er fryktelig misforstått, bestemor har et hemmelig liv og den usikre tømmerhoggeren har noen overraskende ambisjoner.
Nicky Flippers må bruke all sin froskekløkt for å vikle ut historietrådene og finne sannheten om hvem som fortjener vann og brød. Når den skyldige omsider blir avslørt, må de mistenkte samarbeide for å finne sin egen snipp-snapp-snute-slutt på eventyret.

Et virkelig eventyr
" Sannheten om Rødhette" er den første filmen fra det splitternye Kanbar Animation Studio. Selskapet vil spesielt satse på kreative, handlingsmettede, dataanimerte filmer for et publikum som begynner å bli godt vant med filmer bestående av ett-tall og nuller.
To unge, filmskapende brødre, Cory og Todd Edwards, har tidligere lagd julefilmen "Wobots", om en sær samling mistilpassede roboter. Her viste de evnen til å fortelle morsomme, originale historier i et dataskapt format. Brødrene ble valgt av Kanbar til å lage selskapets første film. De takket for tilliten ved å presentere en skrudd versjon av det kjente eventyret om Rødhette og ulven. Denne gangen har historien hardkokte fyrer à la "De mistenkte" og en stemning vi kjenner fra "Shrek".
Brødrene, som fikk med seg Tony Leech til å dele skrive- og regiansvar, valgte å fortelle historien i en rekke tilbakeblikk slik hovedfigurene ser det. Dette grepet er særlig kjent fra Akira Kurosawas "Rashômon" (1950).
- På grunn av musikkvideoer, reklamefilm og dataspill er barn temmelig kjent med ikke-lineære historier, det vi kaller tredimensjonal historiefortelling, sier Cory Edwards.
For å gi rollefigurene mer dybde og menneskelighet, bestemte manusteamet seg for å fjerne dem fra det magiske og fantastiske universet. Derfor møter vi merkelige dyr og mennesker som har sterke og svake sider, håp og drømmer. Eventyrenes inndeling i det gode og onde gjelder ikke i denne nyversjonen om den rødkledde jenta og hennes mange venner og fiender.

Cory Edwards
(manusforfatter, regissør, stemmen til Twitchy)
" Sannheten om Rødhette" er Cory Edwards første kinofilm som regissør. Han har tdiligere vært innom de fleste kreative fagområder i filmbransjen. Han har hele livet likt å underholde. Da han oppdaget familiens Super 8-kamera var Cory solgt: Han måtte bli filmskaper. Etter utdannelsen begynte Cory i et produksjonsselskap, der han arbeidet med musikkvideoer og reklamefilm. Fem år senere stiftet han Blue Yonder Films sammen med broren Todd og tre venner i filmbransjen. Brødrenes filmdebut var "Chillicothe" (1999), et oppvekstdrama som ble vist på filmfestivalen i Sundance.

Todd Edwards
(mansforfatter, medregissør)
I likhet med broren Cory har Todd vær fascinert av film siden barndommen. Allerede i sjetteklasse brukte han et år på å lage en eventyrfilm befolket av flere titall vesener han selv lagde. ("Jeg var sjetteklasses svar på Peter Jackson...".) På college lagde han en science fiction-film, selv om han ikke gikk på noen filmlinje. Han hadde antakelig tålmodige lærere, mener Todd selv. Han skrev, regisserte og spilte i "Chillicothe", som fikk gode anmeldelser etter debuten på Sundance-festivalen. Todd har også komponert mye av musikken til "Sannheten om Rødhette", og han har planer om å lansere sitt første album i 2006.

Fakta

Norgespremiere
02.06.2006
Originaltittel
Hoodwinked
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Norske stemmer med Henriette Steenstrup
Kjetil & Kjartan
Britt Elisabeth Haagensli
Regi
Cory & Todd Edwards
Manus
Cory & Todd Edwards
Produsent
Maurice Canbar
Foto
John Mark Painter
Musikk
Todd Edwards
John Mark Painter
John McCullough
Nasjonalitet
USA
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 22 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Weinstein Bros.
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Barn
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen med nye variasjoner over Rødhette-eventyret får 7-årsgrense på grunn av noen dramatiske innslag.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene