Eddie & Suzanne

Norgespremiere: 05.05.2011
1 t. 29 min.
Drama
Eddie & Suzanne er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Romeo og Julie, kjærlighet og død på veien

Både Bonnie and Clyde og Easy Rider var nye filmer da Arild Kristo startet sitt arbeid med Eddie &sSuzanne etter å ha vist sitt store talent i kortfilmene Undergrunnen (1966) og Kristoball (1967). Han hadde også mange andre forbilder, nybølgefilmene på 60-tallet, og naturligvis hele det antiautoritære klimaet som feiet over Europa på slutten av sekstitallet.
Filmen er en Romeo og Julie-historie, om øm og varm kjærlighetet, en road-movie og en tragedie - tidløs, naiv og solid. Filmen sjarmerer sågar med sine banaliteter og har en glød som etablerte Arild Kristo som en begavet billedregissør også i spillefilmformatet. Eddie er løslatt på prøve, reiser til Sverige og forelsker seg i Suzanne, datteren til en tyrannisk politimester. Faren vil sette en stopper for forholdet, men sammen rømmer de to unge på Eddies motorsykkel via København til Paris og Marseilles.
Det tok Kristo seks år å få ferdig filmen på grunn av pengemangel. Bjørn Granum skrev rosende i Arbeiderbladet: "Her er det bilder som en bare ikke har sett maken til i noen norsk film noen gang", og videre "Han må ikke bli en av våre altfor mange én-filmsregissører". Men slik gikk det. Arild Kristo, som døde i 2010, etterlot seg denne ene spillefilmen, to kortfilmer og en serie utsøkte fotografier.

Fakta

Norgespremiere
05.05.2011
Originaltittel
Eddie & Suzanne
Sjanger
Drama
Skuespillere
Sverre Horge
Yvonne Sparrbåge
Lauritz Falk
Edel Eckblad
Ewert Granholm
Regi
Arild Kristo
Manus
Arild Kristo
Foto
Arild Kristo
Musikk
Cam Record.
Lars Samuelson
Arild Kristo
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
1975
Produksjonsselskap
Kristo Filmproduksjon A/S
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene