The Curse of the Jade Scorpion

Norgespremiere: 19.04.2002
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

C.W. Biggs er forsikringsetterforsker i 1940-tallets New York. I hans egne øyne er han byens beste, ikke minst fordi han påstår å kunne knekke enhver forsikringssvindel ved å gå inn i tankene til svindleren. Jadeskorpionens hypnotiske evner gjør imidlertid at svindlerens tanker istedenfor havner hos Biggs!
Woody Allens nye film er en hyllest til screwball komediene fra 30- og 40-tallet, med sine kjappe dialoger og vittige vendinger. Betty Ann Fitzgerald (Helen Hunt) er en effektiviseringsekspert, innleid for å gjøre forsikringsselskapet mer moderne og strømlinjeformet. Hennes metoder oppfattes som en trussel av veteranen C.W. Biggs (Woody Allen) som er av den gamle skolen. Sammen er de som olje og vann.

Under et sceneshow på en nattklubb blir de hypnotisert (ved hjelp av tittelens jadeskorpion), og senere blir Biggs kommandert av hypnotisøren til å stjele de selvsamme juvelene selskapet hans forsikrer! Biggs har selv ingen erindring om at han har gjort dette, og galskapen utvikler seg når han setter i gang etterforskning for å finne ut hvem som er ansvarlig for tyveriet.

Fakta

Norgespremiere
19.04.2002
Originaltittel
The Curse of the Jade Scorpion
Sjanger
Komedie
Skuespillere
John Tormey
John Schuck
Woody Allen
Elizabeth Berkley
Kaili Vernoff
Brian Markinson
Maurice Sonnenberg
John Doumanian
Peter Gerety
Helen Hunt
Kevin Cahoon
Phil Levy
Wallace Shawn
Dan Aykroyd
Vince Giordano
Charlize Theron
Regi
Woody Allen
Manus
Woody Allen
Produsent
Letty Aronson
Foto
Zhao Fei
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
Dreamworks Productions
Distribusjon
Scanbox

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene