Forvandling fryder

Norgespremiere: 19.09.2008
7 år
1 t. 32 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Er det mulig å få et nytt liv, og møte den store kjærligheten i løpet av bare en dag? I den varme komedien "Fovandling fryder" spiller Oscar-vinneren fra "Fargo", Frances McDormand, hovedrollen som husholderske på nye veier.
Vi er i 30-tallets London når den middelaldrende kvinnen nok en gang mister en jobb på urettferdig vis. Når hun ikke en gang får den ventelønnen hun har krav på, erkjenner hun at den Store utfordringen står foran henne.

Det er på tide å kaste sikkerhetsnettet. Miss Pettigrew griper en sjanse som byr seg, og sniker på småfrekt vis til seg jobben som personlige assistent for den glamorøse og velstående sangeren Delysia Lafosse. Med jobben følger oppgaver av det sosiale slaget, utfordringer hun aldri tidligere har følt seg komfortabel med.

Bare timer senere har hun fått kjenne smaken av luksus. Mye ser ut til å gå den rette veien når hun med stor entusiasme geleider sin nye venn Delysia gjennom kjærlighet, liv og karriere. Inntil hun selv møter mannen, en galant designer som snart forstår at den nye sekretæren er ute av "sitt opprinnelige element" og bestemmer seg for å få hennes historie frem i lyset.

Fakta

Norgespremiere
19.09.2008
Originaltittel
Miss Pettigrew lives for a day
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Frances McDormand
Amy Adams
David Alexander
Clare Clifford
Christina Cole
Stephanie Cole
Beatie Edney
Shirley Henderson
Ciarán Hinds
Sarah Kants
Lee Pace
Tom Payne
Regi
Bharat Nalluri
Manus
David Magee
Simon Beaufoy
Produsent
Nellie Bellflower
Stephen Garrett
Foto
John de Borman
Musikk
Paul Englishby
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Focus Features
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder enkelte dramatiske innslag som kan virke urovekkende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene