Hulken

Norgespremiere: 11.07.2003
11 år
2 t. 18 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hva hvis du alltid hadde noen til å passe på deg? Noen til å forsvare deg når en bølle utfordrer deg, når du trues i trafikken, når du blir angrepet av en knivraner?
Hva om noen dukket opp midt i en slik stresset og voldelig situasjon - en allestedsnærværende hevner, drevet av rettvist sinne, med uforliknelig styrke - som overmanner den som angriper og gjør rett der galt er blitt gjort. Uten anger. Uten spørsmål. Uten minne.

Og hva hvis denne "noen" var deg?

Vitenskapsmannen Bruce Banner (Eric Bana) har problemer med å kontrollere sin aggresjon, for å si det mildt. Han lever et stille liv som en fremragende forsker, men bak fasaden fortrenger han en fortid full av smerte. Ekskjæresten og forskningspartneren Betty Ross (Jennifer Connelly) er gått lei av Bruces emosjonelle berg-og-dal-bane og har trukket seg ut av forholdet de to hadde. Men en dag i laboratoriet mislykkes et eksperiment, noe som får katastrofale følger for Bruce. Han utsettes for en dose gammastråling, langt over det som regnes for "dødelig dose". Overraskende nok kommer han tilsynelatende uskadet fra det hele men noe er iferd med å skje. Inne i seg begynner Bruce å føle nærværet av noe annet: En fremmed, som samtidig føles merkelig kjent - farlig, men også tiltrekkende.

Imens hjemsøkes byen av en skapning - usannsynlig sterk og uhyggelig destruktiv - kjent som Hulken. Vesenet knuser Bruce Banners laboratorium, og deretter hjemmet hans. Militæret kalles inn, under ledelse av Betty Ross' far, Gen. "Thunderbolt" Ross (Sam Elliott), alliert med Banners rival Glenn Talbot (Josh Lucas). Både personlige hevnmotiv og familiære hensyn bidrar til å skjerpe den allerede spente situasjonen.

Betty Ross har sine egne teorier, og hun innser at det finnes en slags sammenheng mellom det veldige vesenet og Bruces far David (Nick Nolte). Og hun er kanskje den eneste som ser forbindelsen mellom vitenskapsmannen og Hulken, men hennes forsøk på å stoppe de militære kommer kanskje for sent til å redde både mannen og monsteret

Hulken har i fire tiår vært en populære figur i Marvel Comics-universet, og i sommer er han endelig klar til å innta det store lerretet i Ang Lees regi.

Eric Bana (Bruce Banner) er fremdeles relativt fersk i Hollywood. Hans første helaftens film var "Chopper" (2000), produsert i Banas hjemland Australia. Banas "amerikanske" debut kom i Ridley Scotts krigsdrama "Black Hawk Down" (2001) der han spilte mot bl.a. Josh Hartnett og Ewan McGregor. Eric Bana blir å høre senere i år som en av stemmene i animasjonsfilmen "Finding Nemo", og han blir neste gang å se i Wolfgang Petersens "Troy", et episk drama basert på Iliaden og Odysséen som tilskrives antikkens Homer. I den filmen spiller han mot størrelser som Brad Pitt og Orlando Bloom.

Jennifer Connelly (Betty Ross) filmdebuterte som 14-åring, i Sergio Leones gangster-epos "Ondt blod i Amerika " (1984). Hun har spilt en rekke ulike roller i et bredt spekter av filmsjangre, alt fra "Rocketeer" (1991) til "Dark City" (1998). De siste årene har vi sett henne gjøre svært sterke roller i bl.a. Darren Aronofskys "Requiem For a Dream" (2000), og i den prisbelønte "Et vakkert sinn". For sistnevnte innsats fikk Connelly både Oscar, Golden Globe, og den britiske BAFTA-prisen.

Sam Elliott (Gen. Ross) er en av Hollywoods virkelige veteraner, med en fortid så langt tilbake som til "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969). Opp gjennom årene har Elliott gjort mange spillefilmer så vel som TV-serier (deriblant den originale "Mission: Impossible"-serien). På TV ble Elliott nominert både til en Emmy og en Golden Globe for sin rolle i "Buffalo Girls". Spesielt er han å finne i mange krigs- og western-filmer. Elliott hadde roller i bl.a. "The Quick and the Dead" (1987), "Gettysburg" (1993), "Tombstone" (1993) og nylig i Mel Gibsons "We Were Soldiers" (2002.

Ang Lee (regissør) "eksploderte" inn i vår kollektive bevissthet for tre år siden med den mesterlige "Snikende tiger, skjult drage". Denne kinesiske kampsport-fantasi-filmen ble belønnet med et utall internasjonale priser, deriblant 4 Oscars, 4 BAFTA-priser og 2 Golden Globe. Blant disse gikk to til Ang Lee selv, for Beste Regissør. Men Lee har ikke bare regissert kung fu-eventyr i sin karriére. Blant annet sto han for regien i Emma Thompsons versjon av "Fornuft og følelser" (1995), et "kostymedrama" over Jane Austens roman. Filmen ble nominert til hele syv Oscar. Ang Lee har oppnådd å få sine filmer nominert til Oscar for Beste Utenlandske Film to ganger tidligere; med "Bryllupsnatten" (1993) og med "Spis drikk mann kvinne" (1994).

Fakta

Norgespremiere
11.07.2003
Originaltittel
The Hulk
Sjanger
Action
Skuespillere
Eric Bana
Jennifer Connelly
Nick Nolte
Sam Elliott
Regi
Ang Lee
Manus
James Schamus
John Turman
Michael France
Produsent
James Schamus
Avi Arad
Gale Ann Hurd
Larry Franco
Foto
Frederick Elmes
A.S.C.
Musikk
Danny Elfman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 18 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Universal
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år

Anmeldelser

Få med deg disse filmene