Dark Water

Norgespremiere: 19.08.2005
15 år
1 t. 45 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nyinnspilling av japansk thriller med Jennifer Connelly i Walter Salles' regi!

Ingenting er mer skremmende enn å innse at hjemmet ditt, familien, nabolaget og selve veggene og takene rundt deg har vendt seg mot deg. Når du ikke kan finne trygghet i det som skal være det tryggeste av alle steder, kommer den dypeste formen for psykologisk frykt til overflaten. Dette temaet har gått igjen i noen av de mest urovekkende og sofistikerte skrekkfilmene i filmhistorien. Fra de tilsynelatende snille naboene som i hemmelighet utøver sataniske ritualer i "Rosemarys baby", via det idylliske feriestedet som går i oppløsning i "Ondskapens hotell", til den ensomme, lille gutten som møter gjenferd i storbyens høyhus i "Den sjette sansen" - ideen om at "hjem, kjære hjem" blir ulidelig hjemsøkt har lenge vekket den kunstneriske fantasien.
Nå fortsetter DARK WATER i denne klassiske tradisjonen med smart, stilig, følelsesmessig ladet og tankevekkende terror. Den anerkjente regissøren Walter Salles, mannen bak "Brasils hjerte" og "Motorsykkeldagbøkene", slutter seg til Alfred Hitchcock, Roman Polanski, Stanley Kubrick og M. Night Shyamalan i utforskingen av den fengslende og skremmende sfæren der hverdagens virkelighet møter de mørkeste overnaturlige mysterier. DARK WATER er basert på en historie skrevet av forfatteren av skrekk-klassikeren "The Ring", og er en nyinnspilling av en japansk thriller med samme navn. Den har en original vinkling på moderne, hjemlig angst: angsten til en hengiven mor som vil gå til utenkelige skritt for å beskytte datteren sin mot en leilighet som bokstavelig talt truer med å slippe løs en foss av raseri.

DARK WATER, som utspiller seg i en atmosfære av angst og spenning, er regissør Walter Salles' Hollywood-debut, og han har fått med seg Oscar-belønte Jennifer Connelly i en rolle som driver en mors hjerteskjærende hengivenhet til sitt ytterste. På sin reise inn i fryktens sentrum har Connelly med seg Dougray Scott, fra "Mission: Impossible 2", John C. Reilly, fra filmer som "The Aviator" og "Chicago", og Tim Roth, sist sett i Hans Petter Molands "The Beautiful Country".

Handlingen
Leilighet 9F. Det er her alenemoren Dahlia Williams (Jennifer Connelly) forsøker å få en helt ny start i livet. For å prøve å slippe unna en bitter barnefordelingssak mot sin fraskilte ektemann, tar Dahlia med seg datteren Ceci (Ariel Gade) til en falleferdig, skakk boligblokk på Roosevelt Island i utkanten av New York. Det nye hjemmet gir ikke mye tilflukt. De uhyggelige lydene, den skrøpelige heisen og de skumle, mørke vannflekkene i den nedslitte, høye bygningen er nifse nok i seg selv. Men Dahlia begynner snart å få mistanke om at det finnes en trussel som er mye større enn dette.

Hvem eller hva er det som spiller et psykologisk spill med Dahlia? - og kan hun stole på sine egne sanser når fantasien hennes også løper løpsk? Etter hvert som Cecis spøkelsesaktige møter og en rekke merkelige hendelser blir stadig flere, må Dahlia plutselig stille spørsmål ved hvem hun kan stole på og hva hun kan tro på. Men hun lar ingenting hindre henne i å finne ut av gåten og beskytte datteren...selv når det mørke vannet kommer stadig nærmere. En verden av velkjente eiendeler, stemninger og følelser gjøres om til et kaos av ubarmhjertige trusler og frykt etter hvert som mysteriet brettes ut.

Fakta

Norgespremiere
19.08.2005
Originaltittel
Dark Water
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Jennifer Connelly
Tim Roth
John C. Reilly
Camryn Manheim
Pete Postlethwaite
Dougray Scott
Ariel Gade
Perla Haney-Jardine
Regi
Walter Salles
Manus
Rafael Yglesias
Produsent
Bill Mechanic
Roy Lee
Doug Davison
Foto
Affonso Beato
Musikk
Angelo Badalamenti
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 45 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Touchstone Pictures
Distribusjon
Buena Vista International
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Dette dramaet om en separert mor og hennes datter har en gjennomgående dyster stemning. Skildringer av dødsfall og hallusinasjoner gir 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene