Manhattan

1 t. 36 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Woody Allens vakreste?

Som tittelen antyder er MANHATTAN først og fremst Allens utilslørte hyllest til New York. Filmen åpner med en stemningsfull montage der kjente gatebilder og en typisk storbyatmosfære presenteres i kontrastfylt sort-hvitt. Siden dukker Woody opp som en lett melankolsk forfatter. I små epistler kommenterer han ustoppelig sin tristesse med utsøkt humoristisk snert.
"Chapter One. He was as tough and romantic as the city he loved. Beneath his black-rimmed glasses was the coiled sexual power of a jungle cat."

En av Woody Allens soleklart beste filmer og en utilslørt kjærlighetserklæring til byen han bor i, New York, nydelig fotografert i svart-hvitt cinemascope. Manhattan er kanskje ikke så hylende morsom som enkelte av hans andre filmer (til tross for rikelige doser med karakteristisk, nevrotisk Woody Allen-humor), men den er blant hans mest dramatisk velutviklede, innsiktsfulle og poetiske. Allen spiller tv-forfatteren Isaac Davis, som har et forhold til den 17-årige skjønnheten Tracy (Hemingway), som forguder ham. Isaac ønsker å skrive seriøse bøker, samtidig som eks-kona hans (Streep), som siden har blitt lesbisk, er i ferd med å gi ut en avslørende bok om ekteskapet deres - til Isaacs store fortvilelse.

Manhattan er en tidstypisk film om mennesker på jakt etter kjærlighet i storbyen; vakker, intelligent, rørende og morsom.

Fakta

Norgespremiere
Kommer ikke på kino
Originaltittel
Manhattan
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Mariel Hemingway
Woody Allen
Diane Keaton
Michael Murphy
Meryl Streep
Anne Byrne
Karen Ludwig
Michael O'Donoghue
Victor Truro
Tisa Farrow
Regi
Woody Allen
Manus
Marshall Brickman
Woody Allen
Produsent
Charles H. Joffe
Foto
Gordon Willis
Musikk
George Gershwin
Tom Pierson
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
1979
Produksjonsselskap
UA/Jack Rollins/Charles H. Joffe
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene