It's A Wonderful Life

Norgespremiere: 14.12.2016
9
2 t. 9 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den ultimate julefilmen

Ingen kunne som Frank Capra fortelle historien om det hederlige, vanlige mennesket, og aldri gjorde han det vel bedre enn i It's a Wonderful Life. Da filmen hadde premiere i julen 1946, syntes publikum den var deprimerende, og den ble ingen suksess. Nå regnes den som den kanskje største juleklassikeren av dem alle: en optimistisk hyllest til livet, vennskapet og kjærligheten.

Pliktoppfyllende George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive videre familiens husbank etter farens død. Jobben og den beskjedne økonomiske avkastning gjør ham med årene desillusjonert, og i tillegg blir han uskyldig mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen og fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må hjelpe til for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk, og at verden ville vært et fattigere sted uten hans bidrag.

Capra tenkte aldri på filmen som en julefilm, og ble selv overrasket da denne tradisjonen utviklet seg på 60-tallet da tv-stasjonene begynte å vise den oppunder jul. For Capra var filmen først og fremst en videreføring av alle hans filmer om den lille, tapre mann, og også en kamp mot ateistiske holdninger.

Fakta

Norgespremiere
14.12.2016
Originaltittel
It's A Wonderful Life
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
James Stewart
Henry Travers
Donna Reed
Lionel Barrymore
Regi
Frank Capra
Manus
Frances Goodrich
Jo Swerling
Frank Capra
Albert Hackett
Produsent
Frank Capra
Foto
Joseph Walker
Joseph Biroc
Musikk
Dimitri Tiomkin
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t. 9 min.
Produksjonsår
1947
Produksjonsselskap
RKO/Liberty Films
Distribusjon
Cinematekene
Aldersgrense
9

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene