Fargo

Norgespremiere: 19.07.1996
1 t. 30 min.
Komedie / Krim

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Mye kan skje i midten av ingenmannsland! Jerry Lundegaards udugelige kriminalitet faller fra hverandre på grunn av han og hans håndlangeres talent for å rote det til, samt iherdig etterforskning fra den gravide politikvinnen Marge Gunderson.

Fargo er en komedie og klassiker fra Coen-brødrene, med William H. Macy, Peter Stormare, Steve Bushemi og Frances McDormand. Sistnevnte fikk også en Oscar for sin rolle i filmen.
Det er vinteren 1987 i Minnesota i den amerikanske midtvesten. Bilselgeren Jerry Lundegaard har havnet i et økonomisk uføre og trenger penger raskt for å unngå konkurs. Hans "geniale" plan går ut på å leie et par småskurker til å kidnappe hans egen kone og kreve 80.000 dollar i løsepenger fra hennes velstående far. Han vil tilby kidnapperne en liten del av utbyttet, men tenker å beholde mesteparten selv.

Det virker som en enkel affære, men så går alt galt - fryktelig galt. Skurkene, den nervøse og pratsomme Carl Showalter og den fåmælte Gaear Grimsrud, kommer ikke lenger enn til motorveien før de blir stoppet av politiet. Før man vet ordet av det har den relativt uskyldige kidnappingssaken endt med dobbeltdrap.

Fakta

Norgespremiere
19.07.1996
Originaltittel
Fargo
Sjanger
Komedie
Krim
Skuespillere
Frances McDormand
Steve Buscemi
William H. Macy
Peter Stormare
Harve Presnell
John Carrol Lynch
Kristin Rudrüd
Regi
Joel Coen
Manus
Joel Coen
Ethan Coen
Produsent
Ethan Coen
Foto
Roger Deakins
Musikk
Carter Burwell
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
1996
Produksjonsselskap
Gramercy Pictures
Working Title Films
Distribusjon
SF Norge

Få med deg disse filmene