Høst i New York

Norgespremiere: 10.11.2000
7 år
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ved en tilfeldighet møtes den rike restauranteieren og playboyen Will Keane og den 22 årige kunststudenten Charlotte Fielding, og gnister flyr umiddelbart dem imellom, tross den store aldersforskjellen.
Charlotte ser gjennom Wills harde og forretningsmessige ytre, samtidig som han føler seg både truet og betatt av den unge kvinnen. Likevel havner de snart i et hett og skandaleomsust forhold, som Will etter hvert bestemmer seg for å avslutte før det blir for alvorlig for hans smak. Det er da Charlotte forteller Will den ubegripelige nyheten om at samme hvor mye hun måtte ønske det, så kan ikke forholdet vare. Hun er uhelbredelig syk.

En lamslått Will kan ikke forstå at en kvinne så full av liv har så liten tid igjen. Han er overbevist om at han, med sine økonomiske ressurser, kan finne en lege som kan redde henne. Charlotte har på sin side slått seg til ro med sin skjebne. Hun har bestemt seg for å leve hver dag som det var den siste og trenger Will ved sin side. Hun er ikke interessert i å kaste bort tiden på nytteløse sykehusopphold. Men gammel vane er vond å vende, og Will bedrar snart Charlotte med en gammel flamme. Deres tillit er brutt, og en dypt angrende Will opplever følgene av et følelsesmessig bånd han hadde lovet seg selv å aldri binde. Når vinteren setter inn vet han at tiden er i ferd med å renne ut, og han må gjøre det rette. Hvis han forlater henne nå, hvordan skal han noensinne skulle kunne leve med seg selv?

WINONA RYDER skulle være et velkjent navn etter en rekke roller på 1980- og 90-tallet. Blant annet har hun vært Oscar-nominert to ganger, for filmene Unge kvinner og Martin Scorseses Uskyldens tid, og hennes øvrige filmer inkluderer Mermaids, Tim Burtons Beetlejuice, Åndenes hus, Francis Ford Coppolas Bram Stoker's Dracula, Edward Scissorhands, Reality Bites og Alien: Resurrection. Vi så henne sist på kino i hovedrollen i Stjålne år, hvor hun spilte Susanna Kaysen i filmatiseringen av hennes selvbiografiske roman.

RICHARD GERE debuterte i den moderne klassikeren Days of Heaven, regissert av Terrence Malick. Etter roller i bl.a. Looking For Mr. Goodbar og American Gigolo, slo Gere for alvor gjennom i Taylor Hackfords En offiser og en gentleman i 1982. Men Gere klarte ikke helt følge oppsuksessen før åtte år senere, da han plukket opp Julia Roberts på gaten og skapte filmhistorie i Pretty Woman. Det siste tiåret har Gere bl.a. vært å se i The Jackal, Red Corner, Sommersby og thrilleren Primal Fear.

JOAN CHEN regidebuterte i 1998 med Xiu Xiu, en kritikerrost film bl.a. beskrevet som "en mirakuløs debut" av Time Magazine. Høst i New York er hennes andre film som regissør. Chen er likevel best kjent som skuespiller, for norske TV-seere bl.a. gjennom sin sentrale rolle i serien Twin Peaks. Hun har ellers spilt i bl.a. Oliver Stones Mellom himmel og jord og Bernardo Bertoluccis Den siste keiser.

Fakta

Norgespremiere
10.11.2000
Originaltittel
Autumn in New York
Sjanger
Drama
Skuespillere
Richard Gere
Winona Ryder
Regi
Joan Chen
Manus
Allison Burnett
Produsent
Amy Robinson
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Foto
Changwei Gu
Musikk
Gabriel Yared
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
MGM
Lakeshore Entertainment
Gary Lucchesi/Amy Robinson
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
7 år

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene