The Machinist

Norgespremiere: 12.11.2004
15 år
1 t. 46 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvordan våkne opp fra et mareritt hvis du ikke sover?

Trevor Reznik er verkstedsarbeideren som har mistet evnen til å sove. Det dreier seg ikke om vanlige søvnproblemer - Trevor har faktisk ikke sovet på ett helt år!
Dette setter selvsagt sine tydelige spor og kan naturligvis skape alvorlige konsekvenser. Også for Trevor.

Hans fysiske og mentale helse er i dramatisk forfall. Arbeidskollegenes misnøye nærmest eksploderer den dagen Trevor forårsaker en ulykke som koster en mann armen. Skyldfølelsen er uutholdelig, men forvandles gradvis til mistenksomhet og senere paranoia da han får snusen i en konspirasjon blant kollegaene, som gjerne ser Trevor ryddet av veien.

Trevor finner mystiske beskjeder etterlatt i leiligheten sin, og da han oppdager at en kollega som var involvert i ulykken slett ikke eksisterer, settes hans hardt plagede sinn på prøve. Er mysteriene en del av en ondskapsfull sammensvergelse eller er det trettheten som driver Trevor til vanvidd? Jo mer Trevor oppdager, jo mindre ønsker han å vite.

"The Machinist" er en modig og slett ikke ufarlig debutfilm av Brad Anderson, som har latt seg inspirere av det mørkeste fra Hitchcock, Polanski og Lynch, og som heller ikke lar sine kafka'ske referanserammer gå ubemerket hen. Kommende Batman, Christian Bale ("American Psycho"), spiller hovedrollen overfor Jennifer Jason Leigh ("Short Cuts") i en utfordrende film som endevender tankene og snor seg i magen.

Fakta

Norgespremiere
12.11.2004
Originaltittel
The Machinist
Sjanger
Drama
Skuespillere
Christian Bale
Jennifer Jason Leigh
John Sharian
Aitana Sánchez-Gijón
Regi
Brad Anderson
Manus
Scott Kosar
Produsent
Julio Fernandez m. fl.
Foto
Xavi Giménez
Charlie Jiminez
Musikk
Roque Banõs
Nasjonalitet
Spania
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Filmax International
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne thrilleren har en gjennomgående dyster stemning, og inneholder skildringer av ulykker og drap. Den får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene