Jumper

Norgespremiere: 15.02.2008
11 år
1 t. 28 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

David er en "jumper" som kan teleportere seg selv rundt i hele verden på et øyeblikk. Fra New York til Tokyo, fra ruinene i Roma til Sahara ørkenen, hvor som helst er mulig for David Rice (Hayden Christensen). Helt til han oppdager at hans frihet ikke er total, han er ikke alene, men en del av en pågående krig som truer alle jumpere's eksistens.
David Rice har vokst opp med en mystisk evne som mange har drømt om. Han kan forflytte seg hvor som helst, når som helst. På et øyeblikk kan han teleportere fra en side av jorden, til den andre og tilbake igjen. Han kan se tyve solnedganger på en natt, han kan ha frokost på Sphinxen i Egypt, surfe hele dagen i Australia, for så å svippe over til en middag i Paris og spise dessert i Japan. Han kommer seg gjennom vegger og lukkede bankhvelv og inn i de mest forbudte rom. Til nå har han brukt sine evner til å flykte fra fortiden sin, utnytte ubegrenset rikdom og forbli totalt uavhengig. Han har aldri vært kjent med grenser eller konsekvenser. Før nå.

Når David oppdager en annen ung mann som seg selv, en rebell ved navn Griffin (Jamie Bell), begynner han å se sannheten om sin eksistens. Han er ikke en ensom ulv lenger, men en del av en lang rekke genetiske avarter kalt Jumpers og ingen av dem er trygge. David blir identifisert av den hemmelige organisasjonen som har sverget på å drepe alle Jumpers, Paladinerne. Han blir jaget rundt hele jorden, bokstavelig talt, og blir en nøkkelspiller i en krig som har pågått, usynlig for de fleste, i flere tusen år.

Hayden Christensen (David Rice):
Er best kjent for sin rolle som Anakin Skywalker i "Star Wars Episode II" og "Star Wars Episode III". Han fikk også mye skryt for sin rolle i dramaet "Life as a House."
Han har også spilt I blant andre, "Awake", "Factory girl" og "The virgin Suicides".
Han har et eget produksjonsselskap, Forest Park Pictures.

Jamie Bell (Griffin):
Ble kjent gjennom sin prisbelønte rolle som Billy Elliot i filmen med samme navn. Han har i ettertid spilt i blant andre, "Flags of Our Fathers", "King Kong", "Dear Wendy" og "Hallam Foe" som nylig gikk på norske kinoer.

Rachel Bilson (Millie Harris):
gjør det for tiden bra, både på tv, film og teater. Hun ble kjent gjennom den meget poulære TV serien "The OC". Hun har også hatt gjesteroller i "That '70s Show", "MadTV", "8 Simple Rules" og "Buffy the Vampire Slayer". Hun har hat flere roller i teater oppsetninger, men ble sist sett i filmen "The Last Kiss" hvor hun spilte mot Zach Braff.

Samuel L. Jackson (Roland):
Er høyt respektert som en av de hardest arbeidende skuespillerne i Hollywood. Han har fått flere priser for sine skuespiller innsatser og har blant annet vært å se i: "Jungel Fever", "Jackie Brown", "Pulp Fiction", "A Time to Kill", "Coach Carter" og "Black Snake Moan".

Fakta

Norgespremiere
15.02.2008
Originaltittel
Jumper
Sjanger
Action
Skuespillere
Hayden Christensen
Rachel Bilson
Jamie Bell
Samuel L. Jackson
Regi
Doug Liman
Manus
Simon Kinberg
David S. Goyer
Jim Uhls
Produsent
Joe Hartwick Jr.
Vince Gerardis
Kim H. Winther
Scott Gardenhour
Ralph Vicinanza
Lucas Foster
Jay Sanders
Marc S. Fischer
Stacy Maes
Simon Kinberg
Foto
Barry Peterson
Musikk
John Powell
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 28 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Twentieth Century-Fox Film Corporation
New Regency Pictures
Created By
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom fra 13
Begrunnelse
Filmen utspiller seg i et realistisk miljø, men benytter fantasy-effekter som vi kjenner fra dataspill. Disse skaper distanse til handlingen, og filmen får derfor 11-årsgrense. Flere dramatiske scener kan likevel virke skremmende på yngre barn, og filmen frarådes derfor barn under 11 år.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene