Kaptein Corellis Mandolin

Norgespremiere: 09.11.2001
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En episk fortelling om kjærlighetens håp og krigens brutaliteter under den italienske okkupasjonen av Hellas under den andre verdenskrig.
Hellas' idylliske og vakre Middelhavskyst har blitt invadert av Italia, og horder av italienske soldater har gått i land på den en gang så fredelige øya Cephallonia.

Kaptein Corelli (Nicolas Cage), en offiser kjent for sin joviale personlighet og lidenskap for sin mandolin, kommer til å begynne med i konflikt med øyas beboere. Han gjør spesielt øyas landsbylegens datter, den vakre og viljesterke Pelagia (Penelope Cruz) rasende. Corellis sjarme og anstendighet, sammen med hans ønske om en fredelig og stille krig, vinner til slutt deres vennskap.

Når Pelagias forlovede, den lokale fiskeren (Christian Bale), reiser for å ta del i krigen vokser forholdet mellom Pelagia og Corelli seg sterkere. Etterhvert som krigen intensiveres blir Corelli og Pelagia tvunget til å velge mellom deres troskap til fedrelandet og kjærligheten de føler for hverandre - en kjærlighet som må overvinne enorme odds.

I hovedrollene finner vi Oscar-vinner Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, Gone in 60 Seconds) og Penelope Cruz (Alt om min mor). Ellers medvirkende er John Hurt (Elefantmannen), Christian Bale (American Psycho), David Morrisey (Hilary and Jackie) og Irene Pappas (Zorba). John Madden (Shakespeare in Love) regisserer fra et manus av Shawn Slovo (En splittet verden). Filmen basert på Louis de Bernieres klassiske roman med samme navn.

John Madden er best kjent for fjorårets prisvinnende drama, "Shakespeare in Love", som ble hedret med tre Golden Globe priser, fire BAFTA priser og syv Oscar-priser, bl.a. for Beste Film. Madden stod også for regien av "Hennes Majestet Fru Brown" som ble tildelt to Oscar og åtte BAFTA-nominasjoner.

Fakta

Norgespremiere
09.11.2001
Originaltittel
Captain Corelli's Mandolin
Sjanger
Drama
Skuespillere
Nicolas Cage
Penélope Cruz
John Hurt
Christian Bale
David Morrissey
Irene Papas
Regi
John Madden
Manus
Shawn Slovo
etter bok av Louis De Bernieres
Produsent
Tim Bevan
Eric Fellner
Kevin Loader
Mark Huffam
Foto
John Toll A.S.C.
Musikk
Stephen Warbeck
Nasjonalitet
USA
Storbritannia
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Universal/Working Title
Distribusjon
United International Pictures

Få med deg disse filmene