Varg Veum -Svarte får

Norgespremiere: 21.01.2011
15 år
1 t. 30 min.
Krim

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Svarte får er ny film i serien om Gunnar Staalesens privatetterforsker Varg Veum, med Trond Espen Seim i hovedrollen. Med på rollelisten er også stjerneskuddet Jakob Oftebro, samt Lene Nystrøm og Bjørn Floberg. Svarte Får er regissert av Wallander-regissør Stephan Apelgren.
Varg Veum oppdager at det er mye han ikke vet om sin kjæreste, Karin. Da hennes søster forsvinner lover han Karin å finne henne, men blir satt i et dilemma da han oppdager den prostituerte søsteren i klørne på kyniske halliker. Og disse nøler ikke med å likvidere de som står i veien for dem. I et skjebnesvangert øyeblikk lar Varg søsteren gå og dette har fatale konsekvenser for dem alle. Samtidig får førstebetjent Hamre i Bergenspolitiet hendene fulle med å rydde opp etter Varg, som begynner å ane en sammenheng mellom en gammel dødsbrann og funnet av en druknet mann blant fiskene i Akvariet i Bergen.

Om regissøren: Stephan Apelgren er kjent som regissør og manusforfatter av et stort antall Wallanderepisoder, og har en lang cv med andre krimserier og flere filmer. Han gikk ut av filmlydlinjen på Dramatiske Institutt i Stockholm i 1989, men allerede før han var ferdigutdannet startet han å arbeide med manus og regi. Han har laget alt fra julekalender for barn, komedier og tv-serier, men fra 2005, og frem til han nå startet på Varg Veum - prosjektet, er det "Wallander" som har vært hans hovedgeskjeft.

Skuespillere: Trond Espen Seim (Varg Veum), Bjørn Floberg (Hamre), Alexander Karim (Alexander Latoor), Kjærsti Skjeldal (Siren), Emil Johnsen, Skjalg Gamst Landsem (Harry Helgesen), Tormod Vassel (Joachim), Jakob Oftebro (Hans Hauge), Morten Espeland (Henrik Berner) og Elisabeth Sand (Karins mor).

Fakta

Norgespremiere
21.01.2011
Originaltittel
Varg Veum -Svarte får
Sjanger
Krim
Skuespillere
Trond Espen Seim
Lene Nystrøm
Bjørn Floberg
Jakob Oftebro
Alexander Karim
Kjersti Skjeldal
Emil Johnsen
Espen Hana
Regi
Stephan Apelgren
Manus
Trygve Allister Diesen
Produsent
Tanya Nanette Badendyck
Silje Hopland Eik
Peter Bose
Jonas Allen
Foto
Jens Schlosser
Musikk
Peder Kjellsby
Nasjonalitet
Danmark
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Cinemiso
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte dramatiske skildringer av dødsfall og drap som kan virke skremmende på 11-åringer, gjør at filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene