Mongol -Den ukjente historien om Djengis Khan

Norgespremiere: 05.09.2008
15 år
2 t. 5 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Oscar-nominerte Mongol er filmen og historien om den mongolske herskeren Djengis Khan, som gikk fra å være slave til å vinne makten over halve verden inkludert Russland i år 1206.
Den prisvinnende regissøren Sergei Bodrov vekker til live historien med en storslått og episk film om den legendariske hærførerens dramatiske, tidlige år. Han ble født i 1162, og vi følger ham fra hans barndom og frem mot slaget som skulle forme og forsegle hans ettermæle som en av de største erobrerne gjennom tidene. Det tegnes et flerdimensjonalt portrett av den blivende føreren, gjennom historien oftest fremstilt som en ond og brutal hersker. Mongol viser også bildet av en sterkt inspirerende, fryktløs og visjonær leder. Vi får innblikk i skapelsen av en ekstraordinær mann og de bakenforliggende årsaker til hva som kan ha vært med på å bygge opp hans storhet: Forholdet til hans kone Borte, hans livslange kjærlighet og mest betrodde rådgiver.

Mongol er spilt inn i områdene som ga liv til Djengis-kahn, vi tas med tilbake til en fjern og eksotisk periode i verdenshistorien, til nomadenes endeløse landskaper, klimatiske ytterligheter og en alltid tilstedeværende fare. Vi får se blendende action og store følelser, med et av verdens mest dramatiske landskaper som bakteppe. Mongol er en overveldende fortelling om overlevelse og triumf. Og en kjærlighetsstorie for evigheten.

Filmen ble nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2008.

Fakta

Norgespremiere
05.09.2008
Originaltittel
Mongol
Sjanger
Drama
Skuespillere
Aliya
Tegen Ao
Tadanobu Asano
Ying Bai
Khulan Chuluun
Bao Di
Regi
Sergei Bodrov
Manus
Arif Aliyev
Sergei Bodrov
Produsent
Sergei Bodrov
Anton Melnik
Sergei Selyanov
Foto
Rogier Stoffers
Sergei Trofimov
Musikk
Tuomas Kantelinen
Nasjonalitet
Kasakhstan
Språk
mongolsk
Lengde
2 t. 5 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Andreevski Flag Film Company
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Nærgående og blodige slagscener og skildringer av drap, gjør at dette dramaet om den mongolske herskeren Djengis-khan får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene