Tropic Thunder

Norgespremiere: 26.09.2008
15 år
1 t. 47 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ben Stiller, Jack Black og Robert Downey Jr. leder an i et ensemble av skuespillere i "Tropic Thunder", en actionkomedie om en gruppe selvopptatte skuespillere som bestemmer seg for å lage den beste krigsfilmen noensinne.

 

Et budsjett som blåses ut av alle proporsjoner (og egoet til de selvsenterte skuespillerne) truer med å sette en stopper for hele filmen. Den frustrerte regissøren bestemmer seg for å forlate settet, og lede hele besetningen inn i tjukkeste jungelen i sørøst Asia for "økt realisme", hvor de møter på ekte skurker.

Tugg Speedman (Ben Stiller) er en bortskjemt, fallende action superstjerne. Hans "digitaliserte" serie av post-apokalyptiske action epos har gjort jobben sin, og etter at et desperat forsøk på et anerkjennende "Oscar nikk" slår tilbake på ham selv, stoler Speeedman fullt og helt på at "Tropic Thunder," skal få han tilbake til toppen.
Jeff Portnoy (Jack Black) er stjernen i en populær Blockbuster-komedien "De feite". Han ser nå etter en mulighet til å komme seg ut, for å vise verden at han duger til noe annet enn å få folk til å le ved å slippe vind.
Aussien Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), er den mange fasetterte metodeskuespilleren som har vunnet 5 Oscar. Han går aldri av veien for nye utfordringer, heller ikke når den innebærer å transformere seg selv i "kunstens" navn.
Alpha Chino (Brandon T. Jackson) er mannen som tilsynelatende har alt. Allikevel er den prisvinnende multitalentfulle hip-hop entreprenøren ivrig etter å ta skrittet helt opp til de seriøse skuespillernes plan.
Nykommeren, Kevin Sandusky (Jay Baruchel) - er glad for i det hele tatt å ha en jobb.
I "Tropic Thunder," kommer denne svært forskjellige og selvopptatte gjengen sammen for å spille inn en episk krigsfilm og ender opp i virkelig krig.


BEN STILLER (Tugg Speedman/ Regissør/ Manus/ Historie/ Produsent) er en fremtredende skuespiller, regissør, produsent og skribent som fortsetter å sette sitt unike perspektiv på film, tv og teater.
Stiller har både spilt i, skrevet og produsert filmer kontinuerlig i mer enn ti år, blant andre: "Reality Bites," hans spillefilmdebut i 1994. "The Cable Guy" med Jim Carrey, som han regisserte i 1996, og "Zoolander," hvor han var med- skribent, regisserør og produsent i 2001 gjennom sitt selskap Red Hour Films, sammen med produsent partner Stuart Cornfeld. Han har også spilt i flerfoldige kjente filmer, inkludert: "Flirting with Disaster," "Meet the Parents" og oppfølgeren "Meet the Fockers," "There's Something About Mary", "Dodgeball: A True Underdog Story", "Starsky &sHutch" og den animerte suksessen "Madagascar", i tillegg til blockbusteren "Night at the Museum" for 20th Century Fox, som på verdensbasis spilte inn nesten 600 millioner dollar i 1998. Stiller portretterte Jerry Stahl i "Permanent Midnight," den sanne historien om en heroin avhengig komedieskribent. I samme år hadde han også en rolle i "Your Friends and Neighbors", skrevet og regissert av Neil LaBute.
Hans meritter som produsent inkluderer: "Zoolander", "Starsky &sHutch", "Dodgeball: A True Underdog Story", "The Ruins" og suksessen "Blades of Glory", med blant andre Will Ferrell.
Stiller fikk en Emmy for hans manusbidrag i den kritikerroste tv-serien "The Ben Stiller Show", som besto av 12 episoder. Han har også spilt i den Tony- Award-vinnende produksjonen av Broadwaystykket "The House of Blue Leaves" av John Guare og "off-Broadway" i Neil LaBute's "This is How it Goes" regissert av George C. Wolfe.

JACK BLACK (Jeff Portnoy) har vært å se i mange spillefilmer, men det var hans scenestjelende rolle som John Cusacks sarkastiske musikkbutikk ansatt i Stephen Frears' kritikerroste komedie "High Fidelity" at han virkelig slo rot i fansens hjerter. Denne rollen i 2000 ble det store gjennombruddet og førte til en "Blockbuster Entertainment Award" i bi-rolle kategorien og en nominasjon til en "American Comedy Award". Black var så med-programleder i "2002 MTV Movie Awards" sammen med Sarah Michelle Gellar; programmet var det mest sette MTV Award noensinne og det programmet med høyest seertall på kabel-tv i 2002.
I september 2003, befestet Black sin posisjon som pengemaskin da "School of Rock", åpnet på #1 plass for Paramount Pictures.
I desember 2005, spilte Black i Peter Jacksons kino suksess "King Kong," sammen med blant andre Naomi Watts, Adrien Brody, Andy Serkis og Colin Hanks.
2006 var nok et gyllent år for Black. Han spilte i både "Nacho Libre," regissert av Jared Hess ("Napoleon Dynamite"), og i ensemblekomedien "The Holiday," regissert av Nancy Meyers med stjerner som Kate Winslet, Cameron Diaz og Jude Law.
Som frontmann og vokalist i rock/folkemusikkbandet Tenacious D, som han startet med sin venn Kyle Gass, spilte han nylig i filmen "Tenacious D in the Pick of Destiny," som Stiller og Cornfeld også produserte. Albumet "Tenacious D" ble lansert i 2001 og solgte raskt til gull.
Tidligere i år gav Black stemmen til karakteren "Po" i den kommende animasjonsfilmen "Kung Fu Panda." Han har nettopp gjort seg ferdig med "Year One," med Michael Cera, regissert av Harold Ramis og produsert av Judd Apatow.
Hans meritter inkluderer også "Shallow Hal", hvor han spilte mot Gwyneth Paltrow; Jake Kasdans "Orange County"; "Jesus' Son" med Billy Crudup; "Saving Silverman"; og den Stiller-regisserte komedien "Cable Guy," fra 1996, hvor Black og Stiller jobbet sammen for første gang. Han gav også stemme til haien Lenny i DreamWorks suksessfulle animasjonsfilm; "Shark Tale." Black gjorde sin debut på lerretet i Tim Robbins' "Bob Roberts."

ROBERT DOWNEY JR. (Kirk Lazarus) har utviklet seg til å bli en av de mest respekterte skuespillerne i Hollywood. I hans siste film, den internasjonale kassasuksessen "Iron Man" spilte han hovedrollen og delte lerretet med blant andre Terrence Howard, Jeff Bridges, Shaun Toub og Gwyneth Paltrow. Neste år vil han bli å se i dramaet "The Soloist" hvor han spiller mot Jamie Foxx og Catherine Keener under kyndig regi av Joe Wright ("Atonement").
Downey mottok en Oscar nominasjon og vant BAFTA (British Academy Award) for beste skuespiller i sin tolkning av "Chaplin," lansert i 1992.
Downey har spilt i: "Charlie Bartlett", som ungdomsskole rektor; I David Fincher's "Zodiac," sammen med Jake Gyllenhaal og Mark Ruffalo; I Richard Linklaters sommerhit "A Scanner Darkly," med andre stjerner som; Keanu Reeves, Winona Ryder og Woody Harrelson;
Og i "Fur" mot Nicole Kidman, en film inspirert av livet til Diane Arbus, den anerkjente fotografen som skapte oppmerksomhet med sine bilder ved starten av 60-tallet.
I 2005, spilte Downey i den Oscar nominerte filmen "Good Night and Good Luck.," regissert av George Clooney. Han var også å se i action-komedien "Kiss Kiss, Bang Bang," regissert av Shane Black, sammen med Val Kilmer.
I 2003 spilte Downey i to vidt forskjellige filmer: "The Singing Detective", en nytolkning av det populære BBC musikaldramaet hvor vi kan se han syngende ved siden av Adrien Brody, Katie Holmes og Robin Wright-Penn; og "Gothika", med Halle Berry og Penelope Cruz, hvor Downey spilte en psykiater som jobber i en mental institusjon.
Downey var på skjermen i beste sendetid på TV i 2001 da han gjestespilte i Fox-TV-serie' "Ally McBeal". For sin rolle som advokat Larry Paul vant han Golden Globe Award for Beste bi-rolle i serie, miniserie eller spillefilm laget for TV. I tillegg fikk han "Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Male in a Comedy Series".
I 2000 spilte Downey sammen med Michael Douglas og Toby Maguire i "Wonder Boys," regissert av Curtis Hanson, hvor han hans karakter var en bi-sexuell forlagsagent. I april 2000, så vi han sammen med Steve Martin og Eddie Murphy i komedie hiten "Bowfinger."
I 1999 hadde han en rolle i "Black and White," skrevet og regissert av James Toback. Han spilte også mot Annette Benning og Aidan Quinn i "In Dreams".
I 1998 spilte Downey sammen med Tommy Lee Jones og Wesley Snipes i "U.S. Marshals", regissert av Stuart Baird, og i den kritikerroste "Two Girls and a Guy".
I 1997 kunne man se Downey i Robert Altman's "The Gingerbread Man" sammen med Kenneth Branagh, Daryl Hannah og Embeth Davitz. I tillegg spilte han i "One Night Stand" regissert av Mike Figgis, hvor andre kjente navn er Wesley Snipes og Nastassja Kinski.
Andre spillefilmer han har hatt roller i er blant annet: "Restoration," "Richard III," "Natural Born Killers," "Short Cuts," "The Last Party," "Soapdish," "Air America," "Chances Are," "True Believer," "Johnny Be Good," "Less Than Zero," "The Pick-up Artist," "Back to School," "Weird Science," "Firstborn" og "Pound," hvor han gjorde sin debut på det store lerretet, en film regissert av Robert Downey Sr.
23 november 2004, ga Robert Downey Jr. Ut sitt første album; "The Futurist," på Sony Classics label. Albumet, som inneholder åtte originale sanger beviste hans talent som sanger med en mørk og sensuell stemme.

Fakta

Norgespremiere
26.09.2008
Originaltittel
Tropic Thunder
Sjanger
Action
Skuespillere
Ben Stiller
Jack Black
Robert Downey Jr.
Steve Coogan
Jay Baruchel
Danny McBride
Brandon T. Jackson
Bill Hader
Nick Nolte.
Regi
Ben Stiller
Manus
Etan Cohen
Justin Theroux
Produsent
Ben Stiller
Stuart Cornfeld
Foto
John Toll
Musikk
Theodore Shapiro
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 47 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
DreamWorks SKG
Red Hour Films
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne actionkomedien får 15-årsgrense på grunn av splattereffekter og store mengder vold.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene