Thelma & Louise

Norgespremiere: 30.10.2016
12
2 t. 9 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

25 års jubileum!

En blå bil raser over den amerikanske landeveien. Thelma og Louise er på rømmen fra alt og alle. Med ektemann, kjæreste og politiet hakk i hæl, er de to kvinnene i ferd med å få et helt nytt syn på livet.

To jenter reiser av sted for å ta en frihelg fra den kjedelige hverdagen; husarbeid, servering, en trøtt kjæreste og en likegyldig ektemann. De setter seg i bilen og forlater sitt hjemsted - en søvning liten småby i Arkansas. På veien stopper de på en bar, og her starter problemene. En mann forsøker å voldta Thelma, noe som fører til at Louise resolutt griper inn; skyter og dreper ham. Thelma (Geena Davis) og Louise (Susan Sarandon) har problemer - store problemer, og de bestemmer seg for å rømme.

Landeveiens jenter

Hver eneste time, hver eneste dag, får de to jentene nye perspektiver på livet. I den blå T-birden fra 1956 viser Thelma og Louise stadig nye sider av seg selv, og knytter seg tettere til hverandre. Opplevelsene står i kø på landeveien, men hver eneste hendelse synes å gi politiet nok en grunn for arrestasjon. Agenten Hal (Harvey Keitel), rykker stadig nærmere i sin jakt på Thelma og Louise, men har likevel tydelig medfølelse for dem. Og jo lengre jentene kommer, jo tydeligere synes det at å gi seg - det kommer ikke på tale.

Fakta

Norgespremiere
30.10.2016
Originaltittel
Thelma & Louise
Sjanger
Drama
Skuespillere
Susan Sarandon
Geena Davis
Harvey Keitel
Michael Madsen
Christopher McDonald
Brad Pitt
Stephen Tobolowsky
Regi
Ridley Scott
Manus
Callie Khouri
Produsent
Ridley Scott
Dean O'Brien
Callie Khouri
Mimi Polk
Foto
Adrian Biddle
Musikk
Hans Zimmer
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t. 9 min.
Produksjonsår
1991
Produksjonsselskap
Pathé Entertainment
Percy Main Prod. (MGM/UA)
Distribusjon
Cinematekene
Aldersgrense
12

Få med deg disse filmene