Nøkkelen

Norgespremiere: 12.08.2005
15 år
1 t. 43 min.
Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Langt ute i Lousianas sump er det moderne USA kun svakt representert. Her snakkes det fortsatt cajun fransk, og de lokale dyrker en sær overtro basert på afrikanske, franske, karibiske og spanske røtter som har en dyster makt over dem.
Det bekymrer ikke en moderne jente som Caroline, som har blitt ansatt for å ta seg av den eldre og pleietrengende Ben Deveraux slik at han kan få leve sine siste dager i huset sammen med sin kone Violet. Men den gamle plantasjeeiendommen gjemmer på en uhyggelig historie, som kaster lange skygger.

På en eller annen måte virker den gamle Ben skremt, og Caroline får mistanke om at det ligger okkulte ritualer bak hans frykt. Ikke at hun tror på den slags, men hva hvis han gjør det..
Jo lengre hun beveger seg inn i løsningen av mysteriet som gjemmer seg bak en låst dør på husets loft, desto mer begynner hun å tro at det ligger en sannhet bak ryktene. Og når man først tror på det, blir frykten forferdelig virkelig!

Kate Hudson tar i rollen som Caroline opp kampen mot den mørkeste siden av Voodoo-religionen, nemlig den sorte magi som kalles Hoodoo. Som det gamle ekteparet sees Gena Rowlands og John hurt. Iain Softley har regien og manus er ved Ehren Kruger som også skrev The Ring.

Fakta

Norgespremiere
12.08.2005
Originaltittel
Skeleton Key
Sjanger
Spenning
Skuespillere
Kate Hudson
John Hurt
Gena Rowlands
Peter Sarsgaard
Regi
Iain Softley
Manus
Ehren Kruger
Produsent
Holly Bario
Clayton Townsend
Scott Stuber
Michael Shamberg
Stacey Sher
Iain Softley
Daniel Bobker
Foto
Daniel Mindel
Musikk
Ed Shearmur
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Universal
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne spenningsfilmen inneholder skildringer av vold, samt noen angstfremkallende scener. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Få med deg disse filmene