New York i et nøtteskall

Norgespremiere: 06.02.2009
11 år
2 t. 4 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Regi-debuten til den særdeles kreative manusforfatteren bak Being John Malcovich, Adaptation og Evig solskinn i et plettfritt sinn, Charlie Kaufman.
Teater-regissør Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman) er i gang med et nytt stykke. Hans liv som leverandør av dramatikk til forstadsfruene på lokalteateret i New York-bydelen Scenectady er mer grått enn glamorøst. Hans kone Adele har forlatt ham og tatt med datteren til Berlin. Hans psykolog er mer opptatt av boklansering enn sin egen klient. Selv det siste forholdet til en ny kvinne, Hazel, tok slutt for fort. En mystisk tilstand er i ferd med å slukke Cadens menneskelige funksjoner, en etter en.

Med bekymringen over hvor livet skal ende bestemmer han seg. På innsiden av en lagerbygning i New York samler regissøren sine skuespillere. Håpet er å skape et brutalt ærlig mesterverk, bygget på omstendighetene rundt hans eget liv. Skuespillerne instrueres til å leve ut sine konstruerte karakterer, som en modell på livet utenfor husveggene.

Skillene mellom hva som er virkelig og hva som er teater brytes ned. Så hvordan kunne det skje? At Calden flere år senere fortsatt står midt i sitt eget stykke, med 12 millioner skuespillere på settet - samme antallet som det bor mennesker i New York...

Fakta

Norgespremiere
06.02.2009
Originaltittel
Synecdoche, New York
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Philip Seymour Hoffman
Dianne Wiest
Samantha Morton
Catherine Keener
Michelle Williams
Emily Watson
Jennifer Jason Leigh
Hope Davis
Tom Noonan
Regi
Charlie Kaufman
Manus
Charlie Kaufman
Produsent
Anthony Bregman
Spike Jonze
Charlie Kaufman
Sidney Kimmel
Foto
Frederick Elmes
Musikk
John Brion
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 4 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Focus Features
Kimmel Entertainment
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne filmen har en mørk stemning og inneholder enkelte dramatiske scener som kan virke urovekkende på barn under 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene