Reisen til Julestjernen

Norgespremiere: 14.12.2001
Tillatt for alle
1 t. 32 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Vi befinner oss i et lite kongedømme - et sted i Eventyrland. Et slott med tårn og spir kneiser over en liten middelaldersk landsby, omgitt av tykke murer. På slottet bor den lille kongefamilien - far, mor og datter - med sitt hoff.

Den lille prinsessen Gulltopp forsvinner fra slottet på selveste julenatten. Hun er gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Hennes onkel, den forfengelige og maktbegjærlige greven, har forledet henne til det.Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg. Dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen forbanner julestjernen, som han gir skylden for sin ulykke. Men kongens forbannelse får julestjernen til å slukne, og med den forsvinner også dronningen. Sorgen senker seg over landet.Mange år senere kommer et omreisende gjøglerfølge til slottet. Det er igjen julaften. I følget er også Sonja - en vakker unge pike. Når Sonja får høre om kongens sorg, tilbyr hun seg å finne julestjernen for kongen, slik at han kan få sin kone og datter tilbake. Vismenn har nemlig spådd at hvis stjernen begynner å lyse igjen, så vil også prinsessen og dronningen komme tilbake.


Sonja går ut i skogen for å finne julestjernen. Men greven følger etter henne.Den forfulgte Sonja finner gode hjelpere ute i skogen og hun unnslipper greven. Hun blir reddet av smånissene, som fører henne til Julenissens verksted. Julenissen sier hun skal få et ønske oppfylt, og Sonja ønsker at julestjernen igjen skal skinne over landet.


Ønsket går i oppfyllelse, men idet Sonja gledestrålende løper inn på slottet for å fortelle at stjernen er kommet tilbake, blir hun grepet av sterke armer og kastet i slottets mørkeste fangehull...Slutten kan vi ikke røpe, men det er vel ikke noen hemmelighet at alt ender godt.


Det skal det jo - i et riktig eventyr!"Reisen til Julestjernen" har vært å se på landets kinoer hver jul siden premieren i 1976.

Fakta

Norgespremiere
14.12.2001
Originaltittel
Reisen til julestjernen
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Hanne Krogh
Harald Heide-Steen Jr.
Knut Risan
Bente Børsum
Ingrid Larsen
Alf Nordvang
Regi
Ola Solum
Manus
Ola Solum
Axel Helgeland
Foto
Hans Nord
Musikk
Johan Halvorsen
tilrettelagt av Egil Monn-Iversen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
1976
Produksjonsselskap
Norsk Film AS
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
Tillatt for alle

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene