Snøhulemannen

Norgespremiere: 12.03.2010
Tillatt for alle
1 t. 12 min.
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Snøhulemannen har levd 30 år i snøhuler! En film om den totale frihet.

Snøhulemannen har levd 30 år i snøhuler! En film om den totale frihet.
Bli med på en fantastisk reise i norsk natur med en helt annerledes villmarkshelt! En morsom, filosofisk og gripende film om den totale frihet.

I den norske fjellheimen befinner en av landets største hemmeligheter seg: En mann som i 30 år har levd i snøhuler! Snøhulemannen elsker å leve ute i naturen. Med et par gamle treski på beina beveger han seg fra snøhule til snøhule. Hulene isolerer godt og beskytter ham mot kulden og snøstormen utenfor, og han har utviklet egne og morsomme løsninger på å overleve i de barske omgivelsene.

Det enkle levesettet hans er også en beskyttelse mot det materialistiske jaget i den moderne verden. Livet hans er helt forskjellig fra dagliglivet til folk flest. I fjellet er det andre verdier som gjelder; her kan han bo uten å miste seg selv. Omgitt av reinsdyr og med brøytebilsjåfører som nærmeste naboer, nyter Snøhulemannen friheten og filosoferer over samfunnet og sin egen tilværelse som avviker.

Livet hans endrer seg da han mottar det triste budskapet om at moren hans er død. Hun etterlater ham også en arv: Han får overta leiligheten hennes i byen. Men testamentet innholder også den klare betingelsen at han ikke kan selge leiligheten uten å bruke pengene til bolig og leve i byen som en "normal" person. Hva vil Snøhulemannen gjøre? Gi opp livet som et fritt menneske i fjellet eller miste arven etter moren?

Dette er en film om en mann som lever på tvers av det norske A4-samfunnet og konsumkulturen, et korrektiv til utstyrsfiksert friluftsliv og en fortelling om en helt annerledes norsk villmarkshelt. Gjennom Snøhulemannens humoristiske og gjennomtenkte kritiske forhold til samfunnet fungerer filmen som et speil for oss som tilskuere. I refleksjonen over hans klare valg blir vi konfrontert med våre egne.

Filmen er regissert av Fridtjof Kjæreng, mannen bak TV-suksessen med Lars Monsen.

Mer info på www.snohulemannen.com

Filmen har norske undertekster.Fakta

Norgespremiere
12.03.2010
Originaltittel
Snøhulemannen
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Sverre Nøkling
Regi
Fridtjof Kjæreng
Manus
Fridtjof Kjæreng
Produsent
Fridtjof Kjæreng
Benedikte Bredesen
Foto
Fridtjof Kjæreng
Musikk
Espen Noreger
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 12 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
f(x) produksjoner
Distribusjon
Kudos Family
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne skremme de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene