Mumien vender tilbake

Norgespremiere: 18.05.2001
Action / Eventyr / Komedie / Grøsser

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Året er 1935, ti år etter handlingen i "Mumien". Rick O'Connell (Brendan Fraser) har giftet seg med Evelyn (Rachel Weiz), og paret har slått seg ned i London sammen med sin 9-årige sønn, Alex (Freddie Boath).
Ved en rekke tilfeldigheter vekkes mumien Imhotep (Arnold Vosloo), som nå befinner seg i The British Museum, til live igjen og samtidig hans søken etter udødelighet. Men en annen kraft har også blitt satt fri... en kraft enda mektigere enn Imhotep, unnfanget i de mørkeste ritualer av egyptisk mystikk. Når disse to kreftene møtes, settes jordas skjebne i fare. Rick og Evelyn blir satt på oppdraget å redde jordas skjebne fra de onde kreftene, og redde deres sønn før det er for sent.


OM SKUESPILLERNE:

Brendan Fraser (Rick O'Connell)var nylig å se i "Bedazzled - Fanden er løs" mot Elizabeth Hurley. Han har erfaring både fra scenen og lerretet, og har blant annet medvirket i "Georg, jungelens konge", "California Man", "School Ties", "Dudley Do-Right", "Airheads" og den kritikerroste filmen "Gods and Monsters" med Sir Ian Kellan og Lynn Redgrave.

Rachel Weisz (Evelyn) var sist å se på lerretet i storfilmen "Fiende ved porten" hvor hun hadde en av hovedrollene sammen med Jude Law og Joseph Fiennes. Hun har ellers medvirket i blant annet "Going All the Way", "Kjedereaksjon", "The Land Girls", "Stjålen skjønnhet", "I Want You" med Alessandro Nivola og "Mannen fra havet" med Vincent Perez. Weisz er opprinnelig fra England, og har erfaring fra diverse BBC produksjoner samt teaterscenen.

John Hannah (Jonathan) har nådd langt siden han jobbet som elektriker i Skottland. Vi husker ham godt fra "Sliding Doors" med Gwyneth Paltrow, men kanskje aller best for hans rolle i "Fire bryllup og en gravferd". Her i Norge kunne vi sist se ham på lerretet i "The Hurricane" med Denzel Washington.

Arnold Vosloo (Imhotep) er tilbake i rollen som mumien Imhotep. I hjemlandet Sør-Afrika har Vosloo vunnet en rekke priser for sitt arbeid ved landets teaterscener og han har hatt hovedrollene i en rekke store teaterstykker, deriblant "Don Juan" og "Hamlet". Vosloo har også spilt i en rekke filmer: Ridley Scotts "1492", John Woos "Hard Target", "Hunden og delfinen - et utrolig vennskap" og han vil snart bli å se i "Con Express".


BAK KAMERA:

Stephen Sommers (regissør) regisserte "Mumien" fra 1999 og viser nok en gang sine talenter både som regissør og manusforfatter. Etter å ha avsluttet St. Johns Universitet og universitet i Sevilla, brukte Sommers fire år som medlem i teatergrupper og som manager for rockeband over hele Europa. Etter å ha flyttet til Los Angeles, studerte han videre og tok mastergrad ved USC School of Cinema-Television. Sommers har skrevet og regissert "Huck Finns eventyr" og "Legenden om Jungelboken", begge anerkjent av kritikerne. Han har også skrevet og regissert thrilleren "Deep Rising" med Treat Williams og Famke Janssen.

Fakta

Norgespremiere
18.05.2001
Originaltittel
The Mummy Returns
Sjanger
Action
Eventyr
Komedie
Grøsser
Skuespillere
Brendan Fraser
Rachel Weisz
John Hannah
Arnold Vosloo
Oded Fehr
Dwayne Johnson
Freddie Boath
Patricia Velasquez
Alun Armstrong
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Shaun Parkes
Bruce Byron
Joe Dixon
Tom Fisher
Aharon Ipalé
Regi
Stephen Sommers
Manus
Stephen Sommers
Produsent
James Jacks
Sean Daniel
Foto
Adrian Biddle
Musikk
Alan Silvestri
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Universal
Distribusjon
United International Pictures

Få med deg disse filmene